Whisky Johnnie Walker Double Black 12y 40% 0,7 l (karton)

Kód: WH1618
774 Kč 640 Kč bez DPH 1 106 Kč / 1 l
Vyprodáno

Obsahuje vše, co již známe u varianty Black Label, ale ještě více posiluje intenzitu a komplexitu této unikátní míchané whisky. Do Double Black byly přidány hlubší a temnější slady ze skotského západního pobřeží a ostrovů. Vůně čerstvých citrusů a vanilky se okamžitě dostávají do popředí.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Johnnie Walker Double Black 0,7 l 12 letá obsahuje vše, co již známe u varianty Black Label, ale ještě více posiluje intenzitu a komplexitu této unikátní míchané whisky. Do Double Black byly přidány hlubší a temnější slady ze skotského západního pobřeží a ostrovů. Vůně čerstvých citrusů a vanilky se okamžitě dostávají do popředí. Na patře ucítíte aroma tmavých rozinek, pomerančů a hřebíčku s nezaměnitelným a dlouho trvajícím kouřovým závěrem. Proti svému dvojčeti má silnější rašelinové tóny.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
LS Avatar autora | 25.3.2021
Super

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

V roce 1820 založil John Walker ve věku 15ti let malý koloniál ve městě Kilmarnock. Jako součást sortimentu nabízel různé whisky společně se svou vlastní směsí, kterou pečlivě připravoval z produktů místních palíren.

                                                          

Jeho syn Alexander pokračoval v podnikání a stále více se zaměřoval na svou vášeň - vytváření bohaté a silné směsi. Jeho filozofií bylo „udělat naši whisky tak kvalitní, že se jí jiná whisky nevyrovná“. Okolo roku 1920 se značka Johnnie Walker, už tehdy prodávaná ve více než 120ti zemích, etablovala jako jedna z prvních opravdu globálních značek.

V posledním hodnocení známém jako „Klub milionářů“, které probíhá každým rokem, se tato světově proslulá whisky umístila na 2. místě v kategorii nejlépe prodávaných lihovin a na 1. místě v kategorii whisky. Toto pořadí zveřejňuje časopis Drinks International na základě výzkumu PASH Beverage Research.

Označení whisky pochází od galského „uisge beatha” nebo „usquebaugh“, což znamená „živá voda“. Proto, aby mohl nápoj vůbec používat název skotská whisky, musí být vyroben a zrát ve Skotsku po dobu nejméně tří let. Dle zákona je složení skotské whisky čistě přírodní.