Matusalem Gran Reserva 23y 40% 0,7 l (karton)

Kód: RU271
1 156 Kč 955 Kč bez DPH 1 651 Kč / 1 l
Skladem

Tento ultra-prémiový rum uspokojí nároky i těch nejsofistikovanějších a nejnáročnějších znalců rumů. Hlubokou zlatou barvu doplňuje unikátní chuť a nezaměnitelný charakter. Při popisu kvalit tohoto rumu se těžko vyhnete slovu sofistikovanost, která je přítomná v jeho chuti, aroma i závěru. Gran Reserva 23 je v současné době největším úspěchem v rodině Matusalem.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Rum Matusalem Gran Reserva 23y 0,7 l - Rum Matusalem Gran Reserva 23letý uspokojuje rostoucí segment konzumentů, jejichž výběr rumů je stále sofistikovanější a stále častěji upřednostňují prvotřídní kvalitu.Pyšní se jemnou a perfektně vyváženou chuťí. Díky směsi květinových a ovocných vůní a silné přítomnosti tónů dřeva je to strhující zážitek. Zakončení je dlouhé a uspokojující, s jemným, sladkým charakterem.Vyrábí se unikátní metodou Solera, která spojuje charakter vybraných letitých rumů zrajících ve francouzských dubových sudech a vyzdvihuje skutečnou osobitost. Matusalem vyrábí nejjemnější stářené rumy již více než 137 let se stále stejným úsilím po nejvyšší kvalitě.

Barva

Bohatá zlatá až jantarová

Aroma

Vanilka, karamel, švestky, melasa

Chuť

Sametově hladká, komplexní, vanilka, karamel, melasa, dubové dřevo, bez příznaku surového alkoholu

Závěr

Suchý, dlouhotrvající, charakteristické chutě setrvávají na středu jazyka

  • Země původu:Dominikánská rep.
  • Obsah Alkoholu:40 %
  • Kategorie:Třtinový rum
  • Obsah:0,7 l
  • Rok založení:1872
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 29.1.2024
Výborná chut i vůně,pití nejen pro muže

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Matusalem & Company byla založena na Kubě v r. 1872 s cílem vyrábět rum té nejlepší kvality a nejjemnější chuti na světě. Matusalem využívá unikátní proces staření rumů, který  je založen na tzv. solera metodě, původně vyvinuté pro výrobu sherry, brandy a koňaku. Matusalem solera metoda (unikátní míšení rumů s odlišným stářím) byla adaptována na výrobu rumu a je díky ní získáván rum výjimečně jemný. Do 60. let 20. stol. se vyráběl na Kubě (v této době mu patřilo 50 % kubánského trhu s rumem), následně konfiskováno Castrovým režimem. V současné době se vyrábí v Dominikánské republice dle originální kubánské receptury.

ZRÁNÍ A BLENDING

Proces zrání a blendování je založen na tzv. solera metodě, která byla původně vyvinuta pro výrobu sherry a Brandy de Jerez a spočívá v použití několikavrstevných soustav sudů, kde úplně nahoře je nejmladší rum a úplně dole (odtud solera) rum nejstarší. Po odčerpání výrobku ze spodní části systému se postupně doplňují pálenky do a z vrstev vyšších. Uplatnění tohoto způsobu při výrobě rumu Matusalem je svým způsobem unikátní a zajišťuje dokonalé míchání rumů různého stáří. Její použití vede k výjimečně jemnému destilátu.