Courvoisier VS 40% 0,7 l (karton)

Kód: KO57
725 Kč 599 Kč bez DPH
Vyprodáno

Delikátní ovocná chuť s buketem plným vyzrálého ovoce a jarních květin

Detailní informace

Detailní popis produktu

Courvoisier VS 0,7 l - 

Legenda říká, že Napoleon držel Emmanuel Courvoisierův cognac ve velké úctě. Napoleon měl v exilu sebou sto těhto lahví. Tato zásoba se stala známá jako Le Cognac de Napoleon.

Cognac (koňak) Courvoisier VS vyniká především charakteristickou ovocnou chutí. Buket nám nabízí dozrálé ovoce a jarní květy. Oplývá bohatou vůní, která umocňuje rovnováhu mezi dubem a rázem mladého koňaku. Závěr poměrně krátký, a přesto značně intenzivní. 0.7l, 40% obj.

Doplňkové parametry

Kategorie: Alkoholické nápoje, Cognac
Vinné destiláty podle druhu: Cognac
Vinné destiláty podle typu a stáří: V.S. (Very Special)
5
3x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 1.4.2022
Bohužel jsem neobdržel lahev s touto vignětkou, ale s fialovou vignětkou. Je to pro mě otázka vzpomínkového optimismu. Pokud byste měli tento koňak s nahoře uvedenou vignětkou, informujte mě prosím.
5
J Avatar autora | 4.7.2017
+ cenově dostupná kvalita

5
Avatar autora | 3.4.2017
+ Jemná a zároveň výrazná chuť.
- Nic.

Pití mohu vřele doporučit. Je však třeba důsledně dodržovat obecná doporučení při pití alkoholických nápojů. I přes varování kamarád na oslavě narozenin po konzumaci tohoto koňaku pokračoval vodkou a v pozdních nočních hodinách se z toho všeho regulérně zeblil.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

                                                          

Courvoisier - aromatická elegance Po celá dvě století je Courvoisier ručně vyráběný a velmi často oceňovaný koňak, který kombinuje tradiční technologie výroby s neúprosně nastupujícími inovacemi. Díky čtyřem nejlepším Cru apelacím v Cognacu, mohou místní Master Blenders vytvářet úžasné směsi, které tvoří základ Courvoisier identity.

Courvoisier je v současné době jedinou značkou koňaku, která kontroluje celý proces výroby - od hroznů až po finální lahev. Velmi úzce spolupracují s více než 800 producenty hroznů, aby si byli jisti kvalitou suroviny. Zároveň velmi úzkostlivě dbají na kvalitu sudů - ty se ručně vyrábí z přes 200 let starých dubů, na základě velmi přesných specifikací. Celý proces výroby je pak rozdělen do 4 fází:


1/ Pěstování hroznů - koňak se smí vyrábět pouze z odrůd Collombard, Folle Blanc nebo Ugni Blanc v 6 uznaných Crus apelacích. Courvoisier však pěstuje hrozny pouze ve 4 z nich - Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies and Fins Bois.


2/ Destilace - dvojitá destilace probíhá 24 hodin denně od listopadu do března, jinak by výsledek nemohl být uznán jako koňak. U Courvoisier tato destilace probíhá v malých 25ha „kotlích", což je poměrně nákladné. Finální produkt je rozdělen na tři části - „hlavu, srdce a ocas". Pouze ta nejlepší část eaux-de-vie ze „srdce" je pak použita na Courvoisier a připravena ke staření.


3/ Staření - probíhá v ručně vyrobených sudech z přes 200 let starých dubů. Každý koňak musí zrát minimálně 2,5 roku, každý další rok mu přidává na komplexnosti a jemnosti. U Courvoisier zrají koňaky na rodinném zámku ve sklepích z 18 století.


4/ Blending - základem míchání je respekt individuálním kvalitám každého samostatného koňaku. U Courvoisier ho vnímají jako umění. O tom také svědčí fakt, že se zde za 200 let historie vystřídalo pouze 6 master blenderů!!!