Markus Pfaffmann Riesling Sekt trocken 0,75l

Kód: VI99674
339 Kč 280 Kč bez DPH 452 Kč / 1 l
Vyprodáno

Suché šumivé víno z odrůdy Ryzlink rýnský. Díky primárnímu kvašení při teplotě 18 stupňů Celsia víno získalo čerstvé ovocné tóny a výraznou mineralitu. Sekundárním kvašením v lahvi se víno zaoblilo a získalo celistvost. V ústech je mladistvé a svěží.

Detailní informace

Detailní popis produktu

  • Suché šumivé víno z odrůdy Ryzlink rýnský. Díky primárnímu kvašení při teplotě 18 stupňů Celsia víno získalo čerstvé ovocné tóny a výraznou mineralitu. Sekundárním kvašením v lahvi se víno zaoblilo a získalo celistvost. V ústech je mladistvé a svěží.
  • Skvělý aperitiv, který doporučujeme k předkrmům.
  • Tradiční metoda druhotného kvašení v lahvi.
  • Riesling

 

  • Výrobce Weingut Markus Pfaffmann
  • Země původu: Německá vína
  • Vinařská oblast: Pfalz VDP

Vlastnosti

  • Objem: 0,75 l
  • Obsah cukru: Suché
  • Odrůda vína: Riesling (Ryzlink)
  • Klasifikace: VDP
  • Konzumace: ihned
  • Dekantace: ne
  • Archivace: 3 - 4 roky
  • Počet v kartonu: 6 ks
  • Kategorie, třída: 4
  • Intenzita: 3
  • Složení: obsahuje siřičitany

Doplňkové parametry

Kategorie: Víno
Vína podle barvy: Bílá vína
Vína podle odrůd: Ryzlink
Vína podle Země: Německo
Vinařské oblasti Německa: Pfalz

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Rodina Pfaffmannů byla běžnou farmářskou rodinou, kterých v regionu Pfalz bylo před druhou světovou válkou mnoho. Po válce však Karl Pfaffmann začal věnovat pěstování vína větší pozornost, než jeho předkové. V roce 1955 vyrobil své první víno. Od roku 1968 skončil s pěstováním zemědělských plodin a chovem hospodářských zvířat, svou veškerou pozornost věnoval už pouze výrobě vín.

V roce 1974 pak postavil úplně nové vinařství. Syn Karla Pfaffmanna Helmut, vytvořil z rodinného podniku moderní vinařství a stará se dnes výhradně o prodej svých vín. Starost o vinice a výrobu vín předal svému synovi Markusovi.

Hlavní rodinnou filozofií je především kvalita - zatímco ještě nedávno se vinaři soustředili na množství vyrobeného vína, je
nezpochybnitelné, že v současné době musí být dodrženy nejvyšší standardy kvality. Vzhledem k tomu, že Markus zúročuje své studium
na vinařské škole Fachhochschule Geisenheim v praxi, kvalita vín jde velmi rychle nahoru. Vína získávají významná ocenění, jako například
od "Gourmet", "Vinum" nebo "Gault Millau Wine Guide". Dnes k vinařství přiléhá 42 hektarů vinic, na kterých vyrobí přibližně 350 tisíc lahví ročně -70% vín bílých a 30% červených.