Matusalem Clásico 10y 40% 0,7 l
Popis
Rum Matusalem Clásico 10 let 0,7 l. Proces staření a míšení je založen na tzv. Solera metodě, která byla původně vyvinuta pro výrobu sherry, brandy a koňaku. Matusalem Solera metoda (unikátní míšení rumů s odlišným stářím) byla adaptovánana na výrobu rumu díky které je získán rum výjimečně jemný. Největší podíl ve směsi destilátů tvoří rum stařený Solera metodou přibližně 10 let.
Barva |
Medově hnědá, bohatá textura |
Aroma |
Plné, vanilka, karamel, melasa |
Chuť |
Plná, vzrůstající, vybalancovaná |
Závěr |
Hřejivý, květinový |
- Země původu:Dominikánská rep.
- Obsah Alkoholu:40 %
- Kategorie:Třtinový rum
- Obsah:0,7 l
- Rok založení:1872
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Matusalem & Company byla založena na Kubě v r. 1872 s cílem vyrábět rum té nejlepší kvality a nejjemnější chuti na světě. Matusalem využívá unikátní proces staření rumů, který je založen na tzv. solera metodě, původně vyvinuté pro výrobu sherry, brandy a koňaku. Matusalem solera metoda (unikátní míšení rumů s odlišným stářím) byla adaptována na výrobu rumu a je díky ní získáván rum výjimečně jemný. Do 60. let 20. stol. se vyráběl na Kubě (v této době mu patřilo 50 % kubánského trhu s rumem), následně konfiskováno Castrovým režimem. V současné době se vyrábí v Dominikánské republice dle originální kubánské receptury.
ZRÁNÍ A BLENDING
Proces zrání a blendování je založen na tzv. solera metodě, která byla původně vyvinuta pro výrobu sherry a Brandy de Jerez a spočívá v použití několikavrstevných soustav sudů, kde úplně nahoře je nejmladší rum a úplně dole (odtud solera) rum nejstarší. Po odčerpání výrobku ze spodní části systému se postupně doplňují pálenky do a z vrstev vyšších. Uplatnění tohoto způsobu při výrobě rumu Matusalem je svým způsobem unikátní a zajišťuje dokonalé míchání rumů různého stáří. Její použití vede k výjimečně jemnému destilátu.