Matusalem Clásico 10y 40% 0,7 l

 
 

Matusalem Clásico Solera 10 je blendem vybraných rumů zrajících v dubových sudech metodou Solera. Pro tento kvalitní rum je příznačná výrazná chuť a výjimečná chuť. Ideální si jej vychutnáte čistý, na ledu nebo jako součást koktejlů.

Dostupnost Vyprodáno
Měrná cena 649 Kč / 1 l
Cena 375 Kč bez DPH
454 Kč    
Kód produktu RU2731
Značka Matusalem
Kategorie Alkoholické nápoje
 

Rum Matusalem Clásico 10 let 0,7 l. Proces staření a míšení je založen na tzv. Solera metodě, která byla původně vyvinuta pro výrobu sherry, brandy a koňaku. Matusalem Solera metoda (unikátní míšení rumů s odlišným stářím) byla adaptovánana na výrobu rumu díky které je získán rum výjimečně jemný. Největší podíl ve směsi destilátů tvoří rum stařený Solera metodou přibližně 10 let.

Barva

Medově hnědá, bohatá textura

Aroma

Plné, vanilka, karamel, melasa

Chuť

Plná, vzrůstající, vybalancovaná

Závěr

Hřejivý, květinový

  • Země původu:Dominikánská rep.
  • Obsah Alkoholu:40 %
  • Kategorie:Třtinový rum
  • Obsah:0,7 l
  • Rok založení:1872

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
0x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
4
TJ Avatar autora | 31.8.2018
Za tuto cenu vynikající RUM.Sice má trošku ostřejší závěr (nic hrozného), ale za tu fantastickou vůni a chuť bílé čokolády,sherry mu to musíte odpustit.Kvalitní rum.Ja ho řadím do letního období,jelikož není hutný...Možná,že i v nějakém drinku by si našel své místo.

Matusalem & Company byla založena na Kubě v r. 1872 s cílem vyrábět rum té nejlepší kvality a nejjemnější chuti na světě. Matusalem využívá unikátní proces staření rumů, který  je založen na tzv. solera metodě, původně vyvinuté pro výrobu sherry, brandy a koňaku. Matusalem solera metoda (unikátní míšení rumů s odlišným stářím) byla adaptována na výrobu rumu a je díky ní získáván rum výjimečně jemný. Do 60. let 20. stol. se vyráběl na Kubě (v této době mu patřilo 50 % kubánského trhu s rumem), následně konfiskováno Castrovým režimem. V současné době se vyrábí v Dominikánské republice dle originální kubánské receptury.

ZRÁNÍ A BLENDING

Proces zrání a blendování je založen na tzv. solera metodě, která byla původně vyvinuta pro výrobu sherry a Brandy de Jerez a spočívá v použití několikavrstevných soustav sudů, kde úplně nahoře je nejmladší rum a úplně dole (odtud solera) rum nejstarší. Po odčerpání výrobku ze spodní části systému se postupně doplňují pálenky do a z vrstev vyšších. Uplatnění tohoto způsobu při výrobě rumu Matusalem je svým způsobem unikátní a zajišťuje dokonalé míchání rumů různého stáří. Její použití vede k výjimečně jemnému destilátu.