Rum El Dorado 12 letý 0,7l dárková kazeta se skleničkami

Neohodnoceno
 
 

Prémiový rum z jihoamerické Guyany vyznačující se jemnou, vyzrálou a lahodnou chutí. Ve sklepích Demerara Distillers zrál v dubových sudech po dobu 12 let. Dárkové balení se skleničkami.

Dostupnost Skladem
Cena 644 Kč bez DPH
779 Kč    
Kód produktu RU3202
Výrobce El Dorado
Kategorie Alkoholické nápoje
 

Rum El Dorado 12 letý 0,7l. Prémiový rum z jihoamerické Guyany vyznačující se jemnou, vyzrálou a lahodnou chutí. Ve sklepích Demerara Distillers zrál v dubových sudech po dobu 12 let. Základ 12ti letého El Dorado rumu je míchán z rumu pocházejícího z unikátní sudové kontinuální destilace (Wooden Coffey Continuous Still), kterou dnes používá pouze Demerara Distillers, a z rumu připraveného kotlíkovou destilací . Pro dosažení žádané finální chuti, komplexnosti a bohatosti přidává sklepmistr další vybrané rumy.

Rumy podle stáří 8 - 12 let
Rumy podle typu balení Dárkové balení
Rumy podle Země Britská Guyana

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:

Demerara DistillersGuayana v indiánském jazyce znamená “země s velkým počtem řek”. Není divu, když 8,5% jejího území pokrývají právě řeky. Rozkládá se mezi Venezuelou, Surinamem a Brazílií a Atlantickým oceánem v Jižní Americe. Přestože je součástí pevniny, oficiálně patří ke Karibiku. Klima v Guayaně je rovníkové - teplé ale příjemné po velkou část roku (průměrná teplota ve stínu 27st.C).

Vše začalo již před 2000 lety cukrovou třtinou. Jedna z nejdéle pěstovaných rostlin na světě se postupně rozšířila z Číny do Severní Afriky, Kanárské ostrovy až do Španělska, odkud jí při své druhé plavbě v roce 1493 Christopher Columbus přivezl do Brazílie a na Karibské ostrovy. Cukrová třtina uzraje přibližně za jeden rok, kdy se na konci jejích stonků objeví květy - zelené, žluté nebo fialové, což záleží na jejím druhu a kvalitě země ve které roste. Na výrobu cukru se využívají pouze spodní dvě třetiny stonků, které obsahují nejvíce cukru. Pouze ta nejlepší cukrová třtina je pak využita k výrobě rumů El Dorado vDemerara Distillers.   

V 17. a 18. století bylo v Guayaně více než 200 malých lihovarů, každý spojený se svou vlastní plantáží cukrové třtiny a každý měl svůj vlastní speciální rum. Nicméně, po letech spojování a splynutí, zůstává dnes jen jeden bezkonkurenční lihovar na plantáži Diamond na východním břehu řeky Demerara - zcela vlastněný a provozovaný Demerara Distillers Limited. Lihovar vyprodukuje více než 26 miliónů litrů čistého alkoholu ročně a je největším dodavatelem rumu a alkoholu z Karibiku různým odběratelům v Evropě a Severní Americe. Působivý seznam klientů této společnosti obsahuje Diageo, Jim Beam Brands, Hiram Walker, Allied Distillers a Corby´s.

El Dorado - Rum společnosti Demerara je vyráběn pouze z nejkvalitnějšího cukrového sirupu. Na jeho výrobu se používá speciální destilační proces s dřevenou destilační kolonou, díky čemuž je tento rum jedinečný a uznávaný po celém světě. El Dorado rum má plné tělo, je velmi aromatický a má bohatou chuť.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.