Rum El Dorado 12 letý 0,7l dárková kazeta se skleničkami

Neohodnoceno
 
 

Prémiový rum z jihoamerické Guyany vyznačující se jemnou, vyzrálou a lahodnou chutí. Ve sklepích Demerara Distillers zrál v dubových sudech po dobu 12 let. Dárkové balení se skleničkami.

Dostupnost 5 dnů
Cena 644 Kč bez DPH
779 Kč    
Kód produktu RU3202
Výrobce El Dorado
Kategorie Alkoholické nápoje
 

Rum El Dorado 12 letý 0,7l. Prémiový rum z jihoamerické Guyany vyznačující se jemnou, vyzrálou a lahodnou chutí. Ve sklepích Demerara Distillers zrál v dubových sudech po dobu 12 let. Základ 12ti letého El Dorado rumu je míchán z rumu pocházejícího z unikátní sudové kontinuální destilace (Wooden Coffey Continuous Still), kterou dnes používá pouze Demerara Distillers, a z rumu připraveného kotlíkovou destilací . Pro dosažení žádané finální chuti, komplexnosti a bohatosti přidává sklepmistr další vybrané rumy.

Rumy podle stáří 8 - 12 let
Rumy podle typu balení Dárkové balení
Rumy podle Země Britská Guyana

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:

Demerara DistillersGuayana v indiánském jazyce znamená “země s velkým počtem řek”. Není divu, když 8,5% jejího území pokrývají právě řeky. Rozkládá se mezi Venezuelou, Surinamem a Brazílií a Atlantickým oceánem v Jižní Americe. Přestože je součástí pevniny, oficiálně patří ke Karibiku. Klima v Guayaně je rovníkové - teplé ale příjemné po velkou část roku (průměrná teplota ve stínu 27st.C).

Vše začalo již před 2000 lety cukrovou třtinou. Jedna z nejdéle pěstovaných rostlin na světě se postupně rozšířila z Číny do Severní Afriky, Kanárské ostrovy až do Španělska, odkud jí při své druhé plavbě v roce 1493 Christopher Columbus přivezl do Brazílie a na Karibské ostrovy. Cukrová třtina uzraje přibližně za jeden rok, kdy se na konci jejích stonků objeví květy - zelené, žluté nebo fialové, což záleží na jejím druhu a kvalitě země ve které roste. Na výrobu cukru se využívají pouze spodní dvě třetiny stonků, které obsahují nejvíce cukru. Pouze ta nejlepší cukrová třtina je pak využita k výrobě rumů El Dorado vDemerara Distillers.   

V 17. a 18. století bylo v Guayaně více než 200 malých lihovarů, každý spojený se svou vlastní plantáží cukrové třtiny a každý měl svůj vlastní speciální rum. Nicméně, po letech spojování a splynutí, zůstává dnes jen jeden bezkonkurenční lihovar na plantáži Diamond na východním břehu řeky Demerara - zcela vlastněný a provozovaný Demerara Distillers Limited. Lihovar vyprodukuje více než 26 miliónů litrů čistého alkoholu ročně a je největším dodavatelem rumu a alkoholu z Karibiku různým odběratelům v Evropě a Severní Americe. Působivý seznam klientů této společnosti obsahuje Diageo, Jim Beam Brands, Hiram Walker, Allied Distillers a Corby´s.

El Dorado - Rum společnosti Demerara je vyráběn pouze z nejkvalitnějšího cukrového sirupu. Na jeho výrobu se používá speciální destilační proces s dřevenou destilační kolonou, díky čemuž je tento rum jedinečný a uznávaný po celém světě. El Dorado rum má plné tělo, je velmi aromatický a má bohatou chuť.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.