Weingut Klumpp Spatburgunder Qualitatswein trocken 0,75l

Kód: VI911
399 Kč 330 Kč bez DPH 532 Kč / 1 l
Vyprodáno

Ovocná vůně s tóny nakládaných višní, koření a čokolády.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Ovocná vůně s tóny nakládaných višní, koření a čokolády. Pevná, strukturovaná a ovocná chuť s tóny višní, sušených švestek a tmavé čokolády.Díky výraznější tříslovině má víno dobrý potenciál ke zrání.Zraje 10 měsíců v barikových sudech – 5 až 10 let starých.

 

Původ vína

Země původu: Německá vína
Vinařská oblast: Baden
Vinařství: Weingut Klumpp

 

Vlastnosti vína

Typ: Červené víno
Odrůda: Pinot Noir (Rulandské modré)
Klasifikace: QmP (Německá klasifikace)
Obsah alkoholu : 13.5 %
Ročník :
Objem : 0,75 L
Konzumace : po 2. roce
 
Archivace : 2-6 let
Druh vína : Suché
Počet v kartonu : 6 ks
Složení : obsahuje siřičitany, neobsahuje jiné alergeny (mléko, vejce) i když je láhev označena starou verzí štítku (kde se tento údaj původně uváděl)

Doplňkové parametry

Kategorie: Víno
Vína podle barvy: Červená vína
Vína podle Země: Německo
Vinařské oblasti Německa: Baden Bio víno

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Historie tohoto dynamického vinařství je poměrně krátká. Všechno začalo v roce 1983. Manželé Ulrich a Marietta Klumppovi založili na předměstí Bruchsalu malé vinařství, ve kterém zhmotnili svou vášeň a nadšení pro vína. V roce 1990 postavili novou budovu svého vinařství.

Od roku 1996 se pěstování hroznů i výroba vín řídí ekologickými / biodynamickými principy. V roce 2004 přebírá zodpovědnost za výrobujejich syn Markus a v roce 2010 se k němu přidává i jeho bratr Andreas. Vášeň pro víno , přírodu a zejména pro vinnou révu charakterizuje jejich veškeré chování a myšlení. Svá vína berou jako regionální velvyslance, reprezentující symbiózu klimatu a podloží.

Ve sklepě se Markus drží zásady, že méně někdy znamená více - zkušenosti a znalosti jsou tak často důležitější než jakékoliv technické
inovace. Velmi pečlivě sleduje proces výroby, aby mohla vzniknout opravdu autentická vína. Bílá vína se vyrábí pouze v nerezových tancích. Všechna červená vína zrají v malých dubových sudech - běžná vína v použitých sudech a kratší dobu, vína z nejlepších vinic pak až 18 měsíců v nových sudech.

V současnosti svá vína pěstují na 23 hektarech vinic a vyrobí okolo 180-200 tisíc lahví ročně. Hlavními bílými odrůdami jsou Riesling, Weissburgunder, Grauburgunder a Chardonnay, červenými pak Spätburgunder, St. Laurent, Lemberger, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc a Merlot.