Whiskey Bushmills Black Bush 40% 1 l

Kód: WH99663
720 Kč 595 Kč bez DPH 720 Kč / 1 l
Skladem

Black Bush je přední irská whiskey s vysokým podílem pečlivě vybraného sladu, který zrál v sudech po sherry Oloroso, smíchaném s lahodnou obilnou whisky. Díky technologii výroby (třístupňové destilaci) se vyznačuje jemnou chutí, která je zbavena veškerých nežádoucích příměsí. Má tmavou barvu, výrazné, plné aroma se sladovými a ořechově-třešňovými znaky a komplexní nasládlé chuti.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Black Bush je přední irská whiskey s vysokým podílem pečlivě vybraného sladu, který zrál v sudech po sherry Oloroso, smíchaném s lahodnou obilnou whisky. Díky technologii výroby (třístupňové destilaci) se vyznačuje jemnou chutí, která je zbavena veškerých nežádoucích příměsí.

Má tmavou barvu, výrazné, plné aroma se sladovými a ořechově-třešňovými znaky a komplexní nasládlé chuti.

Doplňkové parametry

Kategorie: Alkoholické nápoje, Blended irská whisky Dárkové balení
Whisky podle druhu: Blended

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Ačkoli se za objevitele destilace obecně považují výrobci parfémů z Blízkého východu, původ destilace whiskey je stále předmětem sporů. Tvrdí se, že to byli irští mniši, kteří v šestém století poprvé destilovali keltskou živou vodu „Uisce Beatha“.

 

 

Od patnáctého století začala být irská whiskey exportována do zahraničí a stala se oblíbenou na dvoře Alžběty I. V roce 1608 král James I. udělil první licenci na destilaci whiskey v dějinách – Bushmills Distillery v Irsku. Palírna Bushmills je nejstarší palírnou v Irsku a dost možná i na světě.

Bushmills je městečko v Severním Irsku, které je svou polohou, podnebím a geologickým složením půdy nejblíže ke Skotsku. Název vznikl podle řeky Bush, která protéká městečkem. Tato 1000 letá voda se také využívá při procesu výroby Bushmills irské whiskey.

Bushmills je dnes jedinou značkou irské whiskey, jejíž všechny výrobní etapy jsou realizovány pod jednou střechou. I přesto, že se při vytváření využívá proces trojnásobné destilace a kotlíkové výroby, představuje jediného zástupce tzv. sladového stylu. Je to díky tomu, že se k výrobě využívá pouze a výlučně sladový ječmen.