Gancia Asti DOCG 7,5% 0,75l

Kód: VS9441
219 Kč 181 Kč bez DPH 292 Kč / 1 l
Vyprodáno

Chuť je sladká, ovocná, velmi vyvážená; připomínající chuť hroznů Moscato Bianco.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Carlo Gancia se narodil roku 1829 v obci Narzole v oblasti italského Piemontu. V polovině 19. století, kdy byla výroba perlivých vín v Itálii jen fantazií, se 19tiletý Carlo rozhodl přeměnit sen v realitu a vycestoval do Francie, aby se seznámil a inspiroval víny za Alpami. Ve Francii strávil 2 roky.

Výsledkem této pouti bylo první italské šumivé víno. Rok po návratu, roku 1850 v piemontské obci Chivasso založil společně se svým bratrem Edoardem firmu „Fratelli Gancia“ (v překladu „Bratři Ganciové“).

Carlo využil nově nabytých znalostí z Francie a přepracoval koncept výroby šampaňského za použití hroznů odrůdy Moscato (muškát), typické pro tamní region. Vytvořil tak v podstatě nový typ šampaňského, který pojmenoval Spumante Italiano (v překladu „italské šumivé“) - toto původní víno se vyrábí dodnes (v současnosti pod názvem Gancia Asti D. O. C. G). Tak se Carlo stal opatrovníkem a autorem prvních oficiálních pravidel italské „klasické metody“, která jsou dodržována do dnešního dne.

Rodinu Gancia pojí silné pouto se všemi, kteří se podílejí na výrobě jejích produktů. Vše začíná nepřetržitým a přímým kontaktem s vinicemi, půdou a pěstiteli. Honba za dokonalým produktem je podstatou kultury Gancia. Od selekce půdy a hroznů až po výběr kazety a jemné lisování vína – každý krok je prováděn s maximální pečlivostí. Cyklus, který provází neustálá péče, uzavírá odpočinek lahví s vínem v historických sklepeních.

GANCIA ASTI D. O. C. G.

Vzhled: Zlatožlutá barva, jemné a vytrvalé perlení.

Vůně: Aromatická, s náznaky exotického ovoce, šalvěje a medu.

Chuť: Sladká, ovocná, velmi vyvážená; připomínající chuť hroznů Moscato Bianco.

Odrůda hroznů: Moscato Bianco

Výrobní proces: Hrozny jsou jemně lisovány, vinná šťáva je rozdělena na tři části – pouze ta nejlepší je použita při výrobě Asti D. O. C. G. Vinná šťáva je následně částečně fermentovaná do bodu, kdy podíl alkoholu činí 5,5 %. Výsledná šťáva je poté ponechána v -2 °C, dokud se v ní nezačnou tvořit bublinky.

Doporučená teplota při podávání: 8 - 10 °C.

Párování s jídlem: Perfektní k moučníkům a dezertům; lze podávat také jako sladký aperitiv.

Obsah alkoholu: 7,5 %

5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
J Avatar autora | 11.2.2020
Výborné :)
5
KK Avatar autora | 2.9.2019
Sladké,lehké,plné slunce...zdravotní sestřičky ho milují ;-)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: