Upozorňujeme zákazníky na problémy s výdejem balíků přes výdejní místa uloženka. Díky aktuálnímu náporu je prodleva ca 4 dny.

Jacopo Poli (grappa)

Jacopo Poli není uznáván pouze v Itálii. Těžko si lze představit špičkovou mezinárodní gastronomii bez této grappy v elegantních láhvích. Poli Destilerie byla založena v roce 1898 ve Schiavonu a dodnes je vlastněna rodinou Poli – v současné době ji vede Jacopo Poli.

Během času se v palírně hodně změnilo – pradědeček i dědeček také vyráběli grappu, ale Jacopo a jeho sourozenci měli před očima jiný cíl. Chtěli vytvořit opravdu jemné druhy grappy té nejvyšší možné kvality. Hroznové matoliny, ze kterých se grappa vyrábí, získává Poli z místního regionu Bassano del Grappa, nacházející se v blízkosti Marostica a Breganze.

Poli používá pro výrobu pouze čerstvé matoliny, které jsou maximálně jeden den staré. Matoliny se umístí do destilačního kotle, kde jsou vystaveny po dobu 3 hodin působení páry. Dnes v palírně stále pracují převážně členové rodiny a značka Jacopo Poli je mnohými odborníky a příznivci grappy považována za vrchol umění v této kategorii.

V současném sídle palírny se také nachází Poli Grappa Museum, kde se návštěvník dozví vše o historii grappy, doplněné ilustračními i autentickými fotkami a obrázky. Je možné také absolvovat poznávací tour za tajemstvím výroby.

Grappa

Grappa je aromatický destilát s obsahem alkoholu mezi 37,5% a 60%. Podobně jako u koňaku je i tento destilát a italská specialita pojmenován podle místa původu - městečka Grappa. Italové tvrdí, že výroba byla objevena právě zde, ale
žádné zdroje tuto teorii nepotvrdily (existují záznamy o destilaci hroznů v Bourgogne již v 5. století). Většina Grappy se vyrábí destilací čerstvých matolin (vylisovaných hroznů) nebo zbytků hroznů, získaných po výrobě/ lisování vína (zřídka se grappa vyrábí i z celých hroznů). Typ použitých hroznů má veliký vliv na charakter destilátu a tak vzniká celá škála různých druhů grappy. Grappa se vyrábí na severu Itálie ve Veneto v regionu Bassano del Grappa. Původně se začala vyrábět, aby se zužitkovalo vše z hroznů. Postupem času se z tohoto destilátu stal fenomén.

Výroba je poměrně nákladná a proto výrobci většinou vyrábějí menší množství ve vynikající kvalitě. Na kvalitu produkce
dohlíží Istituto Nazioniale Grappa, která byla zřízena v roce 1996. Každoročně se ve Veneto vyrobí 40 milionů láhví grappy. V Itálii se podává jako digestiv po jídle. Může být také přidána do espressa, čímž se vytvoří tzv. „caffé corretto". Ve Veneto je populární tzv. „resentin", kdy se do šálku po espressu s cukrem přidá malá porce grappy, čímž se šálek
„vypláchne" a celá porce se vypije.

 

369
132513691325

Stránka 1 z 1 - 4 položek celkem

  • 05950l Kód: DE9816
    5 dnů Značka: Jacopo Poli (grappa)
    Aromatická grappa stařená téměř rok ve francouzském dubovém bariku. Pro destilaci jsou použity hrozny Muškátu z kopců Euganei. Aroma lučních...

    899 Kč
  • 05195m Kód: LI9581
    Skladem Značka: Jacopo Poli (grappa)
    Likér z dílny specialisty na grappu - destilerie Jacopo Poli. Je vyroben z aromatických bylin a koření. Intenzivní a ovocné aroma mandarinek...

    369 Kč
  • 01063l Kód: DE7281
    5 dnů Značka: Jacopo Poli (grappa)
    Tato Grappa je destilována z matolin odrůdy Moscato. Zvláštní líbivý, lehce nasládlý a aromatický chuťový zážitek. Excelentní destilát s...

    1 325 Kč
  • Grappa Jacopo Poli Bassano Classica 0,5 l Kód: DE4155
    Skladem Značka: Jacopo Poli (grappa)
    Matolina na výrobu této Grappy je směsí červených odrůd z místního regionu. Destiluje se nekontinuálně v měděných kotlích v malých dávkách, bez...

    454 Kč

Stránka 1 z 1 - 4 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více zde