Jagermeister 35% 1 l

Kód: LI131
448 Kč 370 Kč bez DPH 448 Kč / 1 l
Skladem

Silná výrazná vůně, výjimečně citlivě vyvážená hořkosladká chuť.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jagermeister 1 l -

Jägermeister, neboli mistr lovec, je jedním z nejznámějších německých bylinných likérů, který si získal velkou oblibu v mnoha zemích. Šestapadesát ingrediencí (vzácné a exotické byliny, dřevo, koření, plody, semena a kořeny) dodává tomuto alkoholickému nápoji z německého Wolfenbüttelu jedinečnou a charakteristickou chuť Jägermeisteru. Výrobce z tajného receptu, který střeží jako oko v hlavě, zveřejňuje pouze čtyři ingredience – zázvor, badyán, kardamom a pomerančovou kůru. Ingredience jsou za studena macerovány ve směsích vody a alkoholu, filtrovány a až k ročnímu zrání ukládány do obrovských dubových sudů spravovaných bednářskou rodinnou firmou z Falckého lesa Palatine. Po ročním zrání je směs opět přefiltrována, několikrát zkontrolována mistry a zkušenými degustátory, aby byla v posledním kroku smíchána s vodou a alkoholem.

Jägermeister je stáčen do typických zelených láhví nesoucích známé firemní logo, tedy jelena se zářícím křížem mezi parohy a obklopeného dubovými a borovými větvemi. Znak jelena pochází ze svatohubertské legendy, která vypráví o mladém a nelítostném lovci Hubertovi. Krutý lovec jednoho dne v lese potká velkého bílého jelena se zářícím křížem mezi parohy, a po takovém zážitku slíbí, že se polepší a za symbol této změny přijímá znak jelena s křížem. Na lahvi lze také nalézt citát: „Ctí lovce je chránit a pečovat o zvěř, lovit čestně a vážit si stvořitele v jeho tvorstvu.“

Doplňkové parametry

Kategorie: Alkoholické nápoje
Likéry podle typu: Hořké, bylinné a kořeněné

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
0x
4
0x
3
1x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Jägermeister je jedinečný hořký bylinný likér vyráběný od roku 1934 v Německu. Jeho výjimečná chuť je hrdým výsledkem historie propojené s tradičním mistrovstvím. Jägermeister se vyrábí pouze z přírodních přísad, základ tvoří 56 druhů bylin, kořenů a plodů z celého světa. Po smíšení s čistým alkoholem zraje nejméně jeden rok v dubovém sudu. Emblémem značky Jägermeister je hlava jelena se zářícím křížem mezi parohy, který se údajně zjevil svatému Hubertovi (patron všech lovců). Jägermeister chutná nejlépe ledově namražený na –18 °C.

 

Výroba

VÝBĚR/DRCENÍ/MÍCHÁNÍ

Čisté přírodní přísady jsou pomalu kombinovány vyrobními experty, tzv. mistry destilace. V první fázi tito mistři destilace pečlivě vyberou rostliny s využitím excelentních znalostí jejich substancí a aromatických složek. Každá přísada a její poměr jsou nesmírně důležité, a tak probíhá proces výběru s dokonalou pečlivostí. Ingredience se následně přesně odváží, poté se drtí a míchají.

 

Macerace

Přírodní ingredience rostlin jsou několik týdnů jemně extrahovány v procesu studené macerace se směsmi alkoholu a vody tak, aby všechny složky perfektně prolnuly. Různé produkty macerace se kombinují a vytváří se finální směs esence Jägermeister. Po skončení procesu macerace prochází extrakt další kontrolou kvality a je pak na jeden rok uskladněn v dubových sudech. Pod dohledem mistrů se extrakt analyzuje a degustuje, dokud není rozhodnuto, že dosáhl bodu dokonalosti. 

 

Skladování v sudech

Zatímco většina bylinných likérů se lahvuje krátce po maceraci, esence Jägermeister prochází dlouhodobým procesem zrání, díky kterému vzniká komplexní produkt. Jemné póry v dubových sudech umožňují esenci jemně vdechovat kyslík procházející dřevem, což přispívá k výraznému aroma Jägermeister. Tento proces je dlouhý minimálně 12 měsíců. Dubové sudy pro Jägermeister vyrábí a udržuje od roku 1960 bednářská rodina z Falckého lesa Palatine v Německu. Tyto sudy se používají až 100 let.

 

Výroba

Po ročním zrání v dubových sudech se extrahovaná směs znovu filtruje a vytváří se čistý roztok. V posledním kroku se esence Jägermeister míchá s vodou a čistým alkoholem, vyvažuje tekutým cukrem a karamelem a následně se znovu filtruje. S využitím všech tradičních postupů se uzrálá esence nyní stává skutečným bylinným likérem Jägermeister s jeho charakteristickou chutí. Jägermeister je připraven na plnění do charakteristických zelených lahví.

 

Historie

Jägermeister je nejslavnějším nápojem exportovaným z Německa a je současně sedmou nejprodávanější lihovinou celosvětově. Kdo by to byl řekl, když Wilhelm Mast založil ve svém rodném městě Wolfenbüttel v Dolním Sasku obchod s vinným octem! Roku 1934 jeho syn Curt Mast, díky svému mimořádnému talentu, po mnoha letech experimentování vyrábí první lahev likéru Jägermeister. Recept se od této doby nemění, Jägermeister je i nadále vlastněn rodinou Mast a v současné době se prodává ve více než 90 zemích světa. Největšími trhy jsou USA a Německo.

 

1878

Wilhelm Mast zakládá velkoobchod s vinným octem.

 

1934

Syn Curt Mast vyrábí první bylinný likér Jägermeister.

 

1935

Firma Mast Jägermeister začíná prodávat první lahve likéru Jägermeister.

 

1970

Mast Jägermeister SE začíná systematicky pracovat na globální distribuci (Benelux, Dánsko, USA, Itálie). V té době se spustila lavina a dnes je Jägermeister prodáván ve více než 90 zemích po celém světě.

 

1973

Logo Jägermeister se objevuje na dresech bundesligového Eintrachtu Frankfurt. Do té doby nevídaný marketingový tah provedl Günter Mast.

 

1974

Vstup značky Jägermeister na americký trh.

 

1990

Jägermeister vstupuje na západoevropské trhy a značce se začíná dařit v USA.

 

1991

Vyrobena první Jägermeister Tap Machine (unikátní nástroj k mražení Jägermeistera).

 

2000

USA se stává nejdůležitějším trhem pro Jägermeistera.

 

2010

Na světě je v provozu 130 000 tap machines.Jägermeister se stává celosvětově osmou nejprodávanější lihovinou.

2012

Jägermeister stoupá v žebříčku nejprodávanějších lihovin na 7. místo.