Sekt Blanc de noir jakostní šumivé víno 2017 demi sec 0,75l Víno Dalibor Vinařství U Kapl

Kód: VS9431
322 Kč 266 Kč bez DPH 429 Kč / 1 l
Skladem

Výjimečný sekt z modrých hroznů je vyrobený klasickou metodou - kvašením v láhvi.

Detailní informace

Detailní popis produktu

0,75l jakostní šumivé víno - extra brut 2017

Vinařská oblast Morava

Výjimečný sekt z modrých hroznů je vyrobený klasickou metodou - kvašením v láhvi. Objevujte harmonii buketu, extraktivní sametovou plnost s jedinečnými tóny sekundární fermentace a bohatou strukturou těla. Svěžest kyselin je doprovázena pravidelným perlením. Ideální teplota podávání je okolo 4 – 6 °C, protože po nalití do sektové skleničky se teplota automaticky zvýší na požadovaných 7 – 9 °C.

Barva
bílé
Odrůda
Cuvée
Přívlastek
jakostní víno
Zbytkový cukr
demi sec
Ročník
2017

Doplňkové parametry

Kategorie: champagne
Vína podle barvy: Bílá vína
Vína podle klasifikace: Jakostní
Vína podle odrůd: Chardonnay
Vína podle Země: Moravská
5
1x
4
0x
3
0x
2
1x
1
1x
Nevyplňujte toto pole:
1
MJ Avatar autora | 18.5.2020
To najlepšie má už asi žiaľ za sebou... Fľaša nebola vôbec pod tlakom, následne nulové prelenie vo flaute. Farba zodpovedá veku a metóde blanc de noir, to je ok. Chuť nie príliš výrazná. Pre mňa sklamanie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Z původního záměru postavit malé vinařství nakonec vznikla firma s kapacitou 300 000 lahví ročně a s necelými sty hektary vlastních vinohradů v tratích U Kapličky, Plochovy, Kalvárie, Novomlýnský svah, Nová hora a Růžový vrch obhospodařovaných v systému integrované produkce. Bílá vína se zpracovávají v nerezových tancích technologií řízeného kvašení, červená nejdříve ve vinifikátorech, a poté zrají v dubových sudech.

Sklepmistrem firmy je Dalibor Babáček (je po něm pojmenována i nejvyšší řada vín). Hlavním hybatelem a duší podniku s 120 zaměstnanci je jeho zakladatel - z jeho hlavy pochází vše od základní koncepce až po nejmenší detail: exteriér vinařství, sklepy o celkové délce 360 m a rotunda o průměru 8,5 m a 6 m výšky, interiéry, kování na dveřích, svícny, víno, etikety a originální lahve.

Lisovna je vybavena nejmodernějšími technologiemi, které se postarají o co nejšetrnější zpracování hroznů. Velmi šetrné mlýnkoodzrňovací zařízení „Bucher“ nám zaručuje kvalitně odzrněný hrozen, kdy jsou bobule téměř neporušeny. Pneumatický lis na bílé odrůdy značky „Willmes“ lisuje nízkými tlaky bez přístupu vzduchu.

Speciální nádobu značky „Fracchiolla“ používáme ke kryomaceraci bílých rmutů a pro kvašení červených vín.

Ke kvašení bílých odrůd máme k dispozici řízené kvašení, nerezové tanky o objemu 2 000 l. K vinifikaci červených vín používáme nerezové vinifikátory. Mošt bílých a růžových vín, případně červené víno se přečerpá do sklepa, který je vyhlouben cca 12 m pod povrchem romantického kopce uprostřed našich vinic s nádherným výhledem na Novomlýnská jezera, kde se na jejich hladině odráží vápencové vrcholky ,,Pálavy“.

Délka všech chodeb čítá úctyhodných 260 m. Bílá vína jsou uskladněná v nerezových nádržích dle nejmodernějších technologií, oproti tomu vína červená zrají v klasických dubových sudech anebo sudech barrique.

Vstupem na tyto stránky prohlašuji, že je mi více jak 18 let.