BIO Panela - rapadura sladidlo 500g Wolfberry

Kód: BIO0000463
Akce BIO
Značka: Wolfberry
58 Kč 52 Kč bez DPH 116 Kč / 1 kg
Skladem

Panela (rapadura) Wolfberry BIO 500 g je sladidlo vyrobené ze surové šťávy vylisované z čerstvě sklizených stébel cukrové třtiny té nejvyšší kvality. Panela je známá i jako rapadura a na rozdíl od třtinového cukru si zachovává všechny živiny obsažené v cukrové třtině.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Sladidlo Panela BIO 500 g Wolfberry je usušená šťáva z cukrové třtiny, která si zachovává všechny živiny, které se v cukrové třtině nacházejí. Zpracovává se tak, že se nejprve z rostlin šetrně vymačká šťáva, která se následně vysuší a po té se vzniklé krystalky lehce rozdrtí. Na rozdíl od třtinového cukru, ze kterého se odstraňuje melasa jako vedlejší produkt se spoustou nutričně hodnotných látek, si panela zachovává všechny benefity. 

Ač se panela trochu podobá třtinovému cukru, chutná spíš jak melasa. Patří k nejpřirozenějším cukrům, protože při její výrobě nedochází k bělení, rafinaci ani oddělování melasy. 100 g panely obsahuje mimo jiných rozdílů i o 73 mg více vápníku, téměř o 12 mg více železa a o polovinu více draslíku. 

Panela vám poslouží jako univerzální sladidlo do různých nápojů, dětské výživy, džemů, kaší, při pečení dezertů, ale i při přípravě slaných pokrmů. Je to vynikající zdroj energie pro sportovce a při vyčerpání a stresu. Rapadura rozpuštěná ve studené vodě s ledem a citronem je vynikající, osvěžující a výživný nápoj na léto, pokud ji přidáte v zimě do oblíbeného pití, tak vás rozehřeje stejně jako med. 

Nutriční hodnoty ve 100g
Energie: 
1379 kJ / 326 kcal; Tuky: 0 g – z toho nasycené 0 g; Sacharidy: 86.2 g – z toho cukry 86.2 g; Bílkoviny: 0.65 g; Vláknina: 0 g; Sůl: 0 g; Vápník: 80 mg; Železo: 12 mg; Fosfor: 60 mg; Draslík: 12 mg; Hořčík: 80 mg

Alergeny
Bez alergenů

BIO výrobek pod kontrolou: CZ-BIO-002

Země původu
Kolumbie

Obsah
500 g

Doplňkové parametry

Kategorie: Trvanlivé potraviny
Sladidla a soli: třtinové cukry

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: