Cvrčci z pánvičky - sůl 40 g Wolfberry

Kód: BRA25794
164 Kč 146 Kč bez DPH 410 Kč / 100 g
Vyprodáno

Cvrčci z pánvičky - chilli 40 g Wolfberry. podílem bílkovin a to více než 50% jsou jednou z nich. Zároveň chov hmyzu představuje minimální nároky na spotřebu vody, krmiva a zábor zemědělské půdy.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jak konzumovat cvrčky z pánvičky
Chutnou energetickou pikantní svačinku z pražených cvrčků s příchutí chilli a s vysokým obsahem čistých bílkovin a proteinů vemte s sebou na výlet nebo do posilovny. Pražení cvrčci se dají použít i jako nová netradiční náhrada za chipsy k pivu a vínu. Jsou určeni k přímé konzumaci nebo jako doplněk k hotovým pokrmům. Výborní jsou se zeleninovým salátem nebo s grilovanou zeleninou.

Charakteristika
Hmyz je energeticky nenáročný a nepotřebuje pro svoji produkci tolik půdy jako hospodářská zvířata. S tím souvisí i spotřeba vody a škodlivých pesticidů. Snižuje se také spotřeba plodin, které slouží jako potrava pro dobytek. Nemalý rozdíl je i v tvorbě CO2, kterým jsou hospodářská zvířata známá.
Výživnost hmyzu je dána tím, že obsahuje velké množství bílkovin. To je dokonce v přepočtu na gramy na kilogram srovnatelné s hovězím masem. Hmyz je také bohatý na esenciální aminokyseliny a omega-3 mastné kyseliny. V těchto statistikách cvrčci vynikají. Cvrček domácí (Acheta domesticus) má například zhruba 18x více železa než restovaná vepřová panenka.

Nutriční hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota: 1997 kJ/487 kcal; Tuky: 27 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 9,7 g; Sacharidy: 3 g; z toho cukry: 1,3 g; Vláknina: 5,7 g; Bílkoviny: 53 g; Sůl: 1,4 g.

Složení
Pražený cvrček mořská sůl 06%, kvasný třtinový ocet 0,03%.
BEZ LEPKU.
Upozornění: Hmyz může způsobit alergickou reakci u osob s alergií na korýše, měkkýše nebo roztoče.

Skladování
Skladujte v uzavřené nádobě na suchém a tmavém místě při teplotě do 30°. Po otevření spotřebujete do 10 dnů.

Země původu
Finsko

Výrobce
Wolfberry s.r.o., Bohunická 5, 619 00 Brno

Obsah
40 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: