Domaine Faiveley Gevrey Chambertin 1er Cru Les Cazetiers 0,75 l

Kód: VI90053
2 757 Kč 2 279 Kč bez DPH 3 676 Kč / 1 l
Vyprodáno

Obsáhlá vůně s tóny kávy, ovoce, pralinek, čokolády, živočišnosti, tabáku a mnoho dalších. V chuti sametové s výraznou tříslovinou, která se dalším zráním bohatě odmění a zharmonizuje. V aroma tóny višní v čokoládě a pralinek.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Obsáhlá vůně s tóny kávy, ovoce, pralinek, čokolády, živočišnosti, tabáku a mnoho dalších. V chuti sametové s výraznou tříslovinou, která se dalším zráním bohatě odmění a zharmonizuje. V aroma tóny višní v čokoládě a pralinek. Název Cazetiers pochází pravděpodobně od slova „Castel“, což znamená hrad. Z celkových 9 ha vlastní Faiveley 2 ha. Doporučujeme. 14-16 měsíců zrání v dřevěných sudech - 2/3 nových.

 

Původ

  • Výrobce Domaine Faiveley
  • Země původu: Francouzská vína
  • Vinařská oblast: Bourgogne

Vlastnosti

  • Objem: 0,75 l
  • Obsah cukru: Suché
  • Odrůda vína: Pinot Noir (Rulandské modré)
  • Klasifikace: Premier Cru
  • Konzumace: po 6. roce
  • Dekantace: ano
  • Archivace: 6-14 let
  • Počet v kartonu: 6 ks
  • Kategorie, třída: 4
  • Intenzita: 6
  • Složení: obsahuje siřičitany

Doplňkové parametry

Kategorie: Víno
Vína podle barvy: Červená vína
Vína podle odrůd: Rulandské modré
Vína podle Země: Francouzská
Vinařské oblasti Francie: Bourgogne

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vinařství Faiveley založil v roce 1825 za vlády Ludvíka XIV. Pierre Faiveley. Během 6 generací se vinařství neustále rozrůstalo. Dnes je největším vlastníkem půdy v Bourgogne – vlastní 120 hektarů. 5 ze 6 láhví, které prodá, pocházejí z jeho vlastních vinohradů.

 

 

Posledním vlastníkem firmy je dnes 25letý Erwan Faiveley, již 7. generace tohoto slavného vinařského jména. Při výhradně ručním sběru hroznů, kdy na keřích dozraje maximálně 6 - 8 hroznů, se hledí především na kvalitu – ne na kvantitu. Hrozny se zpracovávají v Nuits-Saint-Georges a v Mercurey. Po 15 až 18 měsících jsou vína připravena k láhvování.

 

Mnoho červených vín v nejvyšších kategoriích se před láhvováním nefiltruje – díky tomu Pinot Noir ukazuje to nejlepší. Jejich koncentrovanost a plnost jsou jen velmi těžce srovnatelné. Vína od Faiveley by měla být nedílnou součástí vinných lístků nebo soukromých sklepů. Světový věhlas tohoto vinařství vyvěrá především z pevných vlastnických kořenů těch nejprestižnějších apelací Burgundska.