Farnese Lunatico Nero d Avola Puglia IGP 0,75l

Kód: VI90034
186 Kč 154 Kč bez DPH 248 Kč / 1 l
Vyprodáno

Má rubínovou barvu s purpurovými okraji. Intenzivní vůně s aroma červeného ovoce, balsamika a květin. Teplá a dlouhá chuť s ovocnými tóny v závěru. Vhodné k předkrmům, pečenému masu nebo pernaté zvěřině.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Má rubínovou barvu s purpurovými okraji. Intenzivní vůně s aroma červeného ovoce, balsamika a květin. Teplá a dlouhá chuť s ovocnými tóny v závěru. Vhodné k předkrmům, pečenému masu nebo pernaté zvěřině. Fermantace v nerezových tancích.

  • Nero d'Avola

 

Původ

  • Výrobce Farnese Vini, Abruzzo
  • Země původu: Italská vína
  • Vinařská oblast: Puglia

Vlastnosti

  • Objem: 0,75 l
  • Obsah cukru: Suché
  • Odrůda vína: Nero d’Avola
  • Klasifikace: IGP
  • Konzumace: po 1. roce
  • Dekantace: ne
  • Archivace: 2 - 4 roky
  • Počet v kartonu: 6 ks
  • Kategorie, třída: 3
  • Intenzita: 3
  • Složení: obsahuje siřičitany

Doplňkové parametry

Kategorie: Víno
Vína podle barvy: Červená vína
Vína podle Země: Italská
Vinařské oblasti Itálie: Puglia

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vína z Abruzzo získala popularitu v 16. století díky rakouské princezně Margaret a jejímu manželovi princi Farnese. Společně zde začali vyrábět vína vysoké kvality, která byla ceněna v celé Evropě. Současná generace Farnese se snaží zachovávat tradice i vysokou úroveň nabízených vín. Vína z vinařství Farnese jsou živým obrazem celého regionu Abruzzo – počínaje nádhernou krajinou, ve které jsou jejich vinice umístěny.

Leží na úpatí apeninského pohoří a táhnou se až k moři. Mají ideální sluneční expozici a vynikající místní mikroklima, které jim může celá
Evropa závidět. Díky tomu se zde daří pěstovat vynikající surovinu pro výrobu vín. Hrozny pocházejí z vinic v údolí Farneto. Výroba a zrání
pak probíhá v úchvatných sklepích Caldora Castle, které prošly šetrnou rekonstrukcí tak, aby byla zachována tradice, ale zároveň splňovaly
požadavky moderního vinařství.

Právě vysoké nároky na technologické zázemí považují u Farnese za absolutní základ výroby vín. Říkají: „Tvrdá a náročná práce ve vinicích
nedává smysl ve chvíli, kdy nejste schopni zachovat jistý „standard" výroby od zpracování hroznů až po lahvování"
. Na celý proces výroby
proto každoročně dohlíží team 6 enologů a winemakerů.