Farnese Opi Montepulciano D’Abruzzo DOCG Riserva Biologico 0,75 l

Kód: VI89617
659 Kč 545 Kč bez DPH 879 Kč / 1 l
Vyprodáno

Víno granátové barvy. Intenzivní vůně s aroma koření, tabáku, džemu, lékořice a ovoce. Plná, jemná a harmonická chuť s intenzivním a dlouhým projevem. Je připravené ihned k pití, ale neuškodí 5–6 let počkat.

Detailní informace

Detailní popis produktu

  • Montepulciano
  • Fermentace 24 měsíců zrání v barikových sudech.
  • Víno granátové barvy. Intenzivní vůně s aroma koření, tabáku, džemu, lékořice a ovoce. Plná, jemná a harmonická chuť s intenzivním a dlouhým projevem. Je připravené ihned k pití, ale neuškodí 5–6 let počkat.
  • Hodí se k červeným masům a aromatickým sýrům. Elegantní víno s perfektní strukturou potěší i náročnější milovníky vín.

 

Původ vína

Země původu: Italská vína
Vinařská oblast: Abruzzo
Vinařství: Farnese Vini, Abruzzo

 

Vlastnosti vína

Typ: Červené víno
Odrůda: Montepulciano
Klasifikace: DOCG (Italská klasifikace)
Ročník :
Objem : 0,75 L
Konzumace : po 3. roce
Dekantace : ano

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Víno
Vína podle barvy: Červená vína
Vína podle Země: Italská

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vína z Abruzzo získala popularitu v 16. století díky rakouské princezně Margaret a jejímu manželovi princi Farnese. Společně zde začali vyrábět vína vysoké kvality, která byla ceněna v celé Evropě. Současná generace Farnese se snaží zachovávat tradice i vysokou úroveň nabízených vín. Vína z vinařství Farnese jsou živým obrazem celého regionu Abruzzo – počínaje nádhernou krajinou, ve které jsou jejich vinice umístěny.

Leží na úpatí apeninského pohoří a táhnou se až k moři. Mají ideální sluneční expozici a vynikající místní mikroklima, které jim může celá
Evropa závidět. Díky tomu se zde daří pěstovat vynikající surovinu pro výrobu vín. Hrozny pocházejí z vinic v údolí Farneto. Výroba a zrání
pak probíhá v úchvatných sklepích Caldora Castle, které prošly šetrnou rekonstrukcí tak, aby byla zachována tradice, ale zároveň splňovaly
požadavky moderního vinařství.

Právě vysoké nároky na technologické zázemí považují u Farnese za absolutní základ výroby vín. Říkají: „Tvrdá a náročná práce ve vinicích
nedává smysl ve chvíli, kdy nejste schopni zachovat jistý „standard" výroby od zpracování hroznů až po lahvování"
. Na celý proces výroby
proto každoročně dohlíží team 6 enologů a winemakerů.