Farnese Trebbiano d´Abruzzo DOP 0,75l
Kód: VI89194Detailní popis produktu
Víno má zářivou, slámově žlutá barva. Středně plné, relativně intenzivní, vyvážené a ovocné víno s vůní květin, v chuti s tóny broskví, pomerančových květůDobře se hodí jako aperitiv, k lehkým předkrmům nebo japonské kuchyni.Fermentace v nerezových tancích.
Původ vína
Země původu: | Italská vína |
---|---|
Vinařská oblast: | Abruzzo |
Vinařství: | Farnese Vini, Abruzzo |
Vlastnosti vína
Klasifikace: | DOP (Italská klasifikace) |
---|---|
Objem : | 0,75 L |
Konzumace : | po 1. roce |
Archivace : | 2-4 roky |
Druh vína : | Suché |
---|---|
Počet v kartonu : | 6 ks |
Složení : | obsahuje siřičitany, neobsahuje jiné alergeny (mléko, vejce) i když je láhev označena starou verzí štítku (kde se tento údaj původně uváděl) |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vína z Abruzzo získala popularitu v 16. století díky rakouské princezně Margaret a jejímu manželovi princi Farnese. Společně zde začali vyrábět vína vysoké kvality, která byla ceněna v celé Evropě. Současná generace Farnese se snaží zachovávat tradice i vysokou úroveň nabízených vín. Vína z vinařství Farnese jsou živým obrazem celého regionu Abruzzo – počínaje nádhernou krajinou, ve které jsou jejich vinice umístěny.
Leží na úpatí apeninského pohoří a táhnou se až k moři. Mají ideální sluneční expozici a vynikající místní mikroklima, které jim může celá
Evropa závidět. Díky tomu se zde daří pěstovat vynikající surovinu pro výrobu vín. Hrozny pocházejí z vinic v údolí Farneto. Výroba a zrání
pak probíhá v úchvatných sklepích Caldora Castle, které prošly šetrnou rekonstrukcí tak, aby byla zachována tradice, ale zároveň splňovaly
požadavky moderního vinařství.
Právě vysoké nároky na technologické zázemí považují u Farnese za absolutní základ výroby vín. Říkají: „Tvrdá a náročná práce ve vinicích
nedává smysl ve chvíli, kdy nejste schopni zachovat jistý „standard" výroby od zpracování hroznů až po lahvování". Na celý proces výroby
proto každoročně dohlíží team 6 enologů a winemakerů.