Farnese Vini Trebbiano d´Abruzzo DOP suché 0,75 l

Kód: VI89616
165 Kč 136 Kč bez DPH 220 Kč / 1 l
Vyprodáno

Víno má zářivou, slámově žlutá barva. Středně plné, relativně intenzivní, vyvážené a ovocné víno s vůní květin, v chuti s tóny broskví, pomerančových květů

Detailní informace

Detailní popis produktu

  • Trebbiano
  • Fermentace v nerezových tancích
  • Víno má zářivou, slámově žlutá barva. Středně plné, relativně intenzivní, vyvážené a ovocné víno s vůní květin, v chuti s tóny broskví, pomerančových květů
  • Dobře se hodí jako aperitiv, k lehkým předkrmům nebo japonské kuchyni.

 

Původ vína

Země původu: Italská vína
Vinařská oblast: Abruzzo
Vinařství: Farnese Vini, Abruzzo

 

Vlastnosti vína

Klasifikace: DOP (Italská klasifikace)
Ročník :
Objem : 0,75 L
Konzumace : po 1. roce
Archivace : 2-4 roky

Doplňkové parametry

Kategorie: Víno
Vína podle barvy: Bílá vína
Vína podle odrůd: Trebbiano
Vína podle Země: Italská

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vína z Abruzzo získala popularitu v 16. století díky rakouské princezně Margaret a jejímu manželovi princi Farnese. Společně zde začali vyrábět vína vysoké kvality, která byla ceněna v celé Evropě. Současná generace Farnese se snaží zachovávat tradice i vysokou úroveň nabízených vín. Vína z vinařství Farnese jsou živým obrazem celého regionu Abruzzo – počínaje nádhernou krajinou, ve které jsou jejich vinice umístěny.

Leží na úpatí apeninského pohoří a táhnou se až k moři. Mají ideální sluneční expozici a vynikající místní mikroklima, které jim může celá
Evropa závidět. Díky tomu se zde daří pěstovat vynikající surovinu pro výrobu vín. Hrozny pocházejí z vinic v údolí Farneto. Výroba a zrání
pak probíhá v úchvatných sklepích Caldora Castle, které prošly šetrnou rekonstrukcí tak, aby byla zachována tradice, ale zároveň splňovaly
požadavky moderního vinařství.

Právě vysoké nároky na technologické zázemí považují u Farnese za absolutní základ výroby vín. Říkají: „Tvrdá a náročná práce ve vinicích
nedává smysl ve chvíli, kdy nejste schopni zachovat jistý „standard" výroby od zpracování hroznů až po lahvování"
. Na celý proces výroby
proto každoročně dohlíží team 6 enologů a winemakerů.

Vstupem na tyto stránky prohlašuji, že je mi více jak 18 let.