Grand Cape Rosé 0,75 l Boutinot

 
 

Třešňově růžová, zářivá barva s aroma po šťavnatých jahodách se svěžím závěrem.   Hrozny jsou stlačeny a odstopkovány, následuje kontakt se slupkami po 12 hodin, jemné lisování, mošt je fermentován při 12-15°C po dobu 3 týdnů.

Dostupnost Momentálně nedostupné
Cena 74 Kč bez DPH
89 Kč
Kód produktu VIJAF2501
Značka Boutinot (víno)
Kategorie Víno
 

Grand Cape Rosé 0,75 l Boutinot. Třešňově růžová, zářivá barva s aroma po šťavnatých jahodách se svěžím závěrem.   Hrozny jsou stlačeny a odstopkovány, následuje kontakt se slupkami po 12 hodin, jemné lisování, mošt je fermentován při 12-15°C po dobu 3 týdnů.

Růžová vína podle typu Cuveé - směsi růžových vín
Vína podle barvy Růžová vína
Vína podle Země Jihoafrická

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:


V průběhu posledních dvaceti let se Boutinot vyvinul ze skromných začátků, kdy zásoboval okolní restaurace, v nadnárodní vinařskou společnost, vlastnící vinice a vinifikační závody ve Francii a Jihoafrické Republice a distribuční sítě v Evropě i USA.
Hlavní myšlenkou je nabídka vín, která věrně reprezentují daný region a odrůdu, bez ohledu na svoji cenovou kategorii.

Jak to vlastně začalo
Vášeň pro dobré jídlo a jemná vína je Paulu Boutinotovi vlastní. Jakožto syn úspěšného majitele restaurací v Anglii byl zklamán tehdejší úrovní vín, které se v tomto segmentu trhu nabízela. Vydal se tedy do Francie, kde od vinaře k vinaři vybíral dobrá vína, která pak dovážel pro restaurace svého otce.

Další rozvoj
V roce 1980 založil Paul Boutinot ve svém domovském městě Manchester společnost  Boutinot Limited.
Paulova vize stylu výroby vína vešla do reality otevřením první vlastní vinařské usedlosti ve Franci, v blízkosti Beaujolais, o devět let později. První produkovanou řadu vín pojmenoval po svém synovi - "Cuvée Jean-Paul".
Společnost se rychle rozrůstala a v roce 1994 zahájila provoz vlastního vinařského závodu v Jihoafrické Republice, kde byly prvotně vinifikovány hrozny od smluvních pěstitelů, následně však již z vlastních vinic na pobřeží False Bay.
Paralelně se tak rozvíjelo pěstování a vinifikace vín ve Francii a v Jihoafrické Republice a společnost vstupovala se svými víny na nové trhy. Prodejní úspěchy v USA si vynutili otevření vlastní kanceláře.
Paul Boutinot se stále osobně podílí na výrobě vín ve všech svých vinařských závodech  a dohlíží na profesionalitu a kvalitu práce sklepmistrů i ostatních členů realizačního týmu.

 

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více zde