Laroche Cabernet Sauvignon de La Chevaliére 0,75 l

Kód: VI89629
219 Kč 181 Kč bez DPH 292 Kč / 1 l
Vyprodáno

Tmavě rubínová barva. Intenzivní vůně nabízí širokou paletu aroma jako třeba černého rybízu nebo bylinek.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

  • Cabernet Sauvignon
  • Fermentace Fermentace v nerezových tancích
  • Senzorika Tmavě rubínová barva. Intenzivní vůně nabízí širokou paletu aroma jako třeba černého rybízu nebo bylinek. Ovocná a koncentrovaná chuť je podpořená dobře zakomponovanou tříslovinou. Víno s dobrou intenzitou a výraznější šťavnatostí. Vhodné k pikantním úpravám mas, silnějším sýrům nebo pálivějším pokrmům.

 

Původ vína

Země původu: Francouzská vína
Vinařská oblast: Languedoc-Roussillon
Vinařství: Domaine Laroche

Vlastnosti vína

Typ: Červené víno
Odrůda: Cabernet Sauvignon
Ročník :
Objem : 0,75 L
Konzumace : po 1. roce
Archivace : 4-6 let
Druh vína : Suché
Počet v kartonu : 6 ks
Složení : obsahuje siřičitany

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Víno
Vína podle barvy: Červená vína
Vína podle odrůd: Cabernet Sauvignon
Vína podle Země: Francouzská
Vinařské oblasti Francie: Languedoc - Roussillon

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:


Historie vinařství Laroche začíná rokem 1850, kdy Jean-Victor Laroche vyrábí své první vlastní víno. Od té doby má tento vinařský dům sídlo v dřívějším klášteře z 9. století jménem L’ Obediencerie. Díky vynalézavosti původních mnichů je toto místo zároveň považováno za rodiště vín typu Chablis.

 

Michel Laroche, který reprezentuje 5. generaci, se aktivně zapojil do řízení vinařství v roce 1967. Dnes patří Laroche se svými 100 hektary vinic mezi významná vinařství se skvělou reputací. Mimo produkci běžných vín AOC vlastní také vinice v kategorii Premier Cru a Grand Cru, na kterých nechává
vznikat svoje harmonická, světově proslavená vína. Jeho vína jsou „kamenitá", stabilní, minerální s velmi dlouhým potenciálem.
 

Michel Laroche se i nadále se svým týmem enologů snaží o výrobu vín, která dokonale prezentují místní terroir, přičemž klade vysoký důraz na zachování
stávajících přírodních podmínek i pro další generace. Sám říká: „Naší prací je neustálá optimalizace kvality hroznů se stálým respektem k přírodě, při sklizni pak s důrazem na ideální zralost hroznů. Nespočet experimentů od procesu zpracování až po staření vín, nám umožňuje neustále zlepšovat kvalitu našich vín. Vína jsou uzavřena pod šroubovým uzávěrem, což pomáhá zachovat původní kvalitu vín."