Pálava výběr z hroznů sladké 2019 0,75l Víno Dalibor Vinařství U Kapličky

 
 

Víno má velmi intenzivní až parfumerní buket s tóny květů černého bezu, fialek a vanilky. Chuť je extraktivní směsí manga, mandarinky a medu. Velmi vhodné k dezertům a sladkým úpravám jídel.

Dostupnost Skladem
Cena 206 Kč bez DPH
249 Kč    
Kód produktu VIM1553
Značka Vinařství u Kapličky (víno)
Kategorie Víno
 

Údaje o víně:
alkohol: 10,5 %
zbytkový cukr: 66,2 g/l
obsah kyselin: 7,4 g/l
bezcukerný extrakt: 34,1 g/l 

Vinařská oblast Morava
Velkopavlovická podoblast
Vinařská obec Zaječí
Trať Kalvárie

Víno má velmi intenzivní až parfumerní buket s tóny květů černého bezu, fialek a vanilky. Chuť je extraktivní směsí manga, mandarinky a medu. Velmi vhodné k dezertům a sladkým úpravám jídel. Teplota podávání 9 - 11 ºC.

Barva
bílé
Odrůda
Přívlastek
Zbytkový cukr
sladké
Ročník
2019
Vína podle barvy Bílá vína
Vína podle klasifikace Výběr z hroznů
Vína podle odrůd Pálava
Vína podle Země Moravská

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
NJ Avatar autora | 28.4.2020
Velmi zajimava chut i pro milovniky sladkych i suchych vin. Vyvazena a plna chut. Vynikajici.

Z původního záměru postavit malé vinařství nakonec vznikla firma s kapacitou 300 000 lahví ročně a s necelými sty hektary vlastních vinohradů v tratích U Kapličky, Plochovy, Kalvárie, Novomlýnský svah, Nová hora a Růžový vrch obhospodařovaných v systému integrované produkce. Bílá vína se zpracovávají v nerezových tancích technologií řízeného kvašení, červená nejdříve ve vinifikátorech, a poté zrají v dubových sudech.

Sklepmistrem firmy je Dalibor Babáček (je po něm pojmenována i nejvyšší řada vín). Hlavním hybatelem a duší podniku s 120 zaměstnanci je jeho zakladatel - z jeho hlavy pochází vše od základní koncepce až po nejmenší detail: exteriér vinařství, sklepy o celkové délce 360 m a rotunda o průměru 8,5 m a 6 m výšky, interiéry, kování na dveřích, svícny, víno, etikety a originální lahve.

Lisovna je vybavena nejmodernějšími technologiemi, které se postarají o co nejšetrnější zpracování hroznů. Velmi šetrné mlýnkoodzrňovací zařízení „Bucher“ nám zaručuje kvalitně odzrněný hrozen, kdy jsou bobule téměř neporušeny. Pneumatický lis na bílé odrůdy značky „Willmes“ lisuje nízkými tlaky bez přístupu vzduchu.

Speciální nádobu značky „Fracchiolla“ používáme ke kryomaceraci bílých rmutů a pro kvašení červených vín.

Ke kvašení bílých odrůd máme k dispozici řízené kvašení, nerezové tanky o objemu 2 000 l. K vinifikaci červených vín používáme nerezové vinifikátory. Mošt bílých a růžových vín, případně červené víno se přečerpá do sklepa, který je vyhlouben cca 12 m pod povrchem romantického kopce uprostřed našich vinic s nádherným výhledem na Novomlýnská jezera, kde se na jejich hladině odráží vápencové vrcholky ,,Pálavy“.

Délka všech chodeb čítá úctyhodných 260 m. Bílá vína jsou uskladněná v nerezových nádržích dle nejmodernějších technologií, oproti tomu vína červená zrají v klasických dubových sudech anebo sudech barrique.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více zde