Vinařství Gala Pinot blanc Gurdau pozdní sběr 0,75l

Kód: VI89997
289 Kč 239 Kč bez DPH 385 Kč / 1 l
Vyprodáno

Víno s citronově žlutou barvou a zlatými odlesky. Výraznější vůně s aroma hrušek, meruněk a cukrového melounu. Plná chuť s tóny peckovitého ovoce, kdoulí a grapefruitu. Kyselina je v dobré harmonii s mineralitou a čerstvým, dlouhým závěrem.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Víno s citronově žlutou barvou a zlatými odlesky. Výraznější vůně s aroma hrušek, meruněk a cukrového melounu. Plná chuť s tóny peckovitého ovoce, kdoulí a grapefruitu. Kyselina je v dobré harmonii s mineralitou a čerstvým, dlouhým závěrem. Fermentace v nerezových tancích.

 

Původ

  • Výrobce Vinařství Gala
  • Země původu: Moravská a česká vína
  • Vinařská oblast: Mikulovská

Vlastnosti

  • Objem: 0,75 l
  • Obsah cukru: Suché
  • Odrůda vína: Pinot Blanc (Rulandské bílé)
  • Klasifikace: Pozdní sběr
  • Konzumace: po 1. roce
  • Dekantace: ne
  • Archivace: 2 - 4 roky
  • Počet v kartonu: 6 ks
  • Kategorie, třída: 4
  • Intenzita: 4
  • Složení: obsahuje siřičitany

Doplňkové parametry

Kategorie: Víno
Vína podle barvy: Bílá vína
Vína podle klasifikace: Pozdní sběr
Vína podle odrůd: Rulandské bílé
Vína podle Země: Česko
Vinařské oblasti Česka: Mikulovská podoblast

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Gala Vinařství patří mezi menší moravská vinařství. Hospodaří na 9 ha vlastních vinic v jedinečném terroir Pálava, které je Chráněnou krajinou oblastí a patří do soustavy chráněných území Natura 2000. Vinice se nacházejí ve viničních tratích obcí Bavory a Perná.

"Půda jako živý organismus je pro nás základem. Přináší nám vitální keř révy, z kterého se snažíme získat dokonalý hrozen a z něj pak vysoce kvalitní víno jako přírodní produkt."

Pěstují 6600 keřů na hektar s nízkou opěrnou konstrukcí. Ve vinicích kladou důraz na ruční práci s péčí o jednotlivé keře. Hrozny se sklízí výhradně ručně , přesbírávají, jejich množství se redukuje a zpracovává co nejšetrnějším způsobem. 

Snahou vinařství pod vedením Jaromíra Galy je navázat na historické tradice vinařství na Moravě, podílet se na údržbě a tvorbě krajiny a zachovávat velmi šetrný přístup k přírodě. Vinařství Gala nabízí ve svých vínech rodinný přístup, preciznost, čistotu a harmonii. Vína pochází z viničních tratí Levá Bavorská (původní název Hermesdorfen) - Perná, Bergrus - Perná a Pod Pálavou - Bavory.

Jaromír Gala

pochází z jihomoravské obce Kobylí a navazuje na vinařskou rodinnou tradici. Oba jeho dědové vlastnili vinice a zabývali se výrobou vína. Také otec pokračoval v rodinné vinařské tradici, jejíž rozvoj byl bohužel omezen tehdejším režimem. V rodině se traduje, že již jako 5letý kluk ostříhal nůžkami na porcování drůbeže svůj první révový keř. Vystudoval střední vinařskou zemědělskou školu ve Valticích
a následně Mendelovu univerzitu v Brně, specializace vinařství a vinohradnictví na katedře v Lednici. Zde byl jedním z vyučujících
profesorů pan Vilém Kraus. Prvním důležitým vinařským krokem bylo působení ve vinařství Mikrosvín Mikulov v letech 1994 - 1999.

Následně byl Jaromír Gala ve stejném roce u vzniku vinařství Tanzberg, kde osm let zastával funkci ředitele společnosti. Cenné zkušenosti
rovněž získal na vinařské praxi v zahraničí - ve Wachau v Rakousku, v Pentingtonu v Kanadě a v dalších vinařských podnicích ve Francii,
Itálii, na Novém Zélandě, v Kalifornii a Gruzii.

„Vinařina je práce krásná, ale dlouhodobá. Vím, že vinice, které jsem vysadil, budou přinášet to nejlepší až za minimálně dalších dvacet
let. Proto pevně věřím, že „tyto plody" budou jednou sklízet moje děti, dcera Luisa a syn Oliver."
říká sám Jaromír Gala a dále se zamýšlí:
„Je to dar, poslání, výzva, štěstí, osud? Jsem rád, že můžu být součástí něčeho, co člověk činí mnoho tisíc let od doby, kdy poprvé vysadil
révový keř. Že můžu být u toho, když se vinařské zkušenosti předávají z pokolení na pokolení a volně rostoucí lesní réva se přeměnila na její kulturní formy. Být u toho, když vinař vybírá pro své keře co nejlepší stanovištní podmínky, aby dosáhl nejen lákavéhovzhledu plodů révy, ale naplnil bobule kořenitou a ovocnou vůní. Být u toho, když kořeny révy pronikají mezi částice zvětrávající matečné horniny, aby načerpaly do hroznů extraktivní látky naplňující doušek vína zemitou původností nezaměnitelného prostředí onoho věčného nápoje radosti, lásky i moudrosti. A nebo je to prostě jenom tak a Vy můžete být také u toho."