Vinařství Gotberg Pálava výběr z bobulí 2018 0,5l

 
 

Víno zlatavé barvy. Má plnou vůni s aroma tropického ovoce a koření a intenzivním chuťovým projevem.

Dostupnost 3 dny
Cena 247 Kč bez DPH
299 Kč    
Kód produktu VI89982
Značka Gotberg (víno)
Kategorie Víno
 

Víno zlatavé barvy. Má plnou vůni s aroma tropického ovoce a koření a intenzivním chuťovým projevem. Tato Pálava je mohutným vínem s vysokým stupněm bezcukernatého extraktu, velmi harmonické v aroma i chuti.Sladká tečka, ideální na závěr slavnostního menu.Fermentace v nerezových tancích

  • Pálava

 

Původ

  • Výrobce Vinařství Gotberg
  • Země původu: Moravská a česká vína
  • Vinařská oblast: Velkopavlovická

Vlastnosti

  • Objem: 0,50 l
  • Obsah cukru: Sladké
  • Odrůda vína: Pálava
  • Klasifikace: Výběr z bobulí
  • Konzumace: po 1. roce
  • Ročník: 2018
  • Dekantace: ne
  • Archivace: 2 - 8 let
  • Počet v kartonu: 6 ks
  • Kategorie, třída: 5
  • Intenzita: 5
  • Složení: obsahuje siřičitany
Vína podle barvy Bílá vína
Vína podle klasifikace Výběr z bobulí
Vína podle odrůd Pálava
Vína podle Země Česko
Vinařské oblasti Česka Velkopavlovická podoblast

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:

Gotberg se zapsal do vinařské mapy jižní Moravy v roce 2010, kdy představil veřejnosti svoji historicky první kolekci vín. Vinařství vsadilo na přívlastková vína špičkové kvality a zaměřilo se na odrůdy, které do zdejší lokality patří a kterým se zde dobře daří, jako jsou Pálava, Tramín červený, Ryzlink rýnský, Sylvánské zelené, Muškát moravský, Rulandské šedé, Rulandské modré a další.

Vinná réva byla vysazena na oblých terasách s břehy porostlými broskvo-mandloněmi, šípky, planými višněmi a lékořicí. Specifický charakter dodávají vínu především hluboké sprašové půdy bohaté na obsah vápníku tří viničních tratí Panenský kopec, Svidrunk a Sonberk, na nichž Gotberg hospodaří.

Velký důraz klade vinařství Gotberg na pěstování kvalitních hroznů, při jejichž ošetřování nepouž ívá žádné chemické prostředky. Vinařství se také podílí na společném česko-rakouském projektu ECOWIN - ochrana přírody ekologizací vinohradnictví. Vinařství se nachází nedaleko Hustopečí v obci Popice, jejíž vinařská tradice sahá až do 13. století. Vinařství sídlí v budově, která získala ocenění „Nejlepší průmyslová stavba Jihomoravského kraje" a je krásným příkladem moderní vinařské architektury. Z terasy vinařství je nádherný výhled na
dominantu kraje Pálavu, což činí každou návštěvu neopakovatelnou v jakémkoliv ročním období.

Při zpracování hroznů a výrobě vína Gotberg respektuje evropské standardy a používá nejmodernější technologie, ať už při výrobě vína
v nerezových tancích nebo v tradičních dubových sudech. I to je jeden z důvodů, proč hodnotitelé ocenili kvalitu vín z Gotbergu
četnými medailemi na významných českých i mezinárodních soutěžích.

K těm zahraničním patří například Vinalies Internationales ve Francii, Decanter World Wine Awards ve Velké Británii, Concours Mondial
de Bruxelles v Belgii, AWD Vídeň v Rakousku, TERRAVINO v Izraeli nebo San Francisco International Wine Competition ve Spojených státech. Na domácí půdě se Gotbergu podařilo zabodovat i v prestižním Salonu vín, a to především s Pálavou, která je vlajkovou lodí vinařství a skutečným skvostem Gotbergu. V Salonu vín 2012 uspěla Pálava, ročník 2009, o rok později se do výběru Salonu vín 2013 opět dostala Pálava, ročník 2010. Pálava 2010 výběr z hroznů z Gotbergu se stala Biovínem roku 2012 v soutěži Česká biopotravina 2012. Tramín červený 2009 byl uveden mezi tisíci víny světa ve francouzské publikaci, která je jistou obdobou michelinského průvodce.
V posledních letech se vinařství také zaměřilo na spolupráci se špičkovými restauracemi, kde nabízí zážitek pro gurmány v podobě snoubení pokrmů s vybranými jídly.

Slovo sklepmistra

„ Mojí snahou je na Gotbergu tvořit vína s osobitým charakterem, respektující daný ročník, terroir a odrůdu. K naplnění této filozofie mně dopomáhá ekologicky vypěstovaná surovina z vlastních vinic, dále citlivé zpracování a individuální přístup ke každé odrůdě a vínu. Když se ohlédnu do historie vinařství, tak mám již zkušenosti ze tří vinobraní, z nichž každé bylo v něčem specifické. V naší první sklizni, v roce 2009, která se nesla ve znamení mimořádně vyzrálé úrody, se podařila vína bohatá a extraktivní s krásnou medovou aromatikou. Oproti tomu další ročník 2010, kdy bylo velmi málo hroznů, a ne zrovna ideální podmínky při zrání, jsem vyrobil vína s čistou ovocnou aromatikou, pikantní kyselinou a vysokou mineralitou. Náš poslední ročník 2011 se jeví jako nejvyrovnanější a nejkomplexnější. Bílá vína vynikají čistou ovocnou vůní, bohatou a pikantní chutí. U červených vín si cením jejich vysoké barvy plnosti a mohutnosti. "

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více zde