Upozorňujeme zákazníky na problémy s výdejem balíků přes výdejní místa uloženka. Díky aktuálnímu náporu je prodleva ca 4 dny.

Thomas Hine (cognac)

Koňakový dům Hine stojí na břehu řeky Charente, hluboko v regionu Cognac. Ve starověkých sklepích se po 250 letech moc nezměnilo, jsou neustále zamčené a střeží ty nejlepší ročníky cognacu. Koňakový dům patří k nejstarším domům v Jarnacu  a vždy byl sídlem společnosti Hine.

Thomas Hine - zakladatel společnosti si vysloužil pověst vážného a tvrdě pracujícího člověka. Jeho hluboká znalost financí a dobrý smysl pro obchod spolu se znalostí francouzského a anglického jazyka mu zajistily významné postavení. To on vybudoval koňakový dům Hine, který se stal tradicí. V roce 1817 dal Thomas své jméno společnosti a tak vznikla Thomas Hine & Co. Jen o několik let později v roce 1822 zemřel na zápal plic ve svých 47 letech, přesně 30 let poté, co přišel do Jarnacu. Jeho nejstarší syn Thomas Georges převzal vedení společnosti a pokračoval v utváření historie rodiny Hine a jejich cognacu. Dnes je ve vedení společnosti již šestá generace rodiny Hine.

Každý člen rodiny přispěl k příběhu koňakového domu:
Thomas Eduard Hine (1837-1914): vytvořil cognac Triomphe v roce 1888 na oslavu obnovy vinic v oblasti Cognac po révokazové krizi.
Isaac Georges Hine (1843-1902): zaregistroval znak jelena jako obchodní značku společnosti v roce 1867.
Georges Thomas Hine (1881-1940): rozvinul trhy pro cognac Hine v Rusku, Německu, Rakousku, Maďarsku, Nizozemsku a Belgii na počátku 20. století. V roce 1920 vytvořil cognac Antique, nejznámější z Hine cognaců.
François Thomas Hine (1908-1983): vytvořil cognac Family Reserve v roce 1936 na zvláštní žádost váženého klienta v New Yorku. Otevřel americký trh pro značku Hine na konci prohibice v roce 1933 a vstoupil na trh Číny v roce 1951.
Robert Hine (1912-1994): zasloužil se o první reklamní kampaň pro společnost Hine v roce1946.
Bernard Thomas Hine (1939): současný člen rodiny Hine, který je dodnes aktivně ve vedení společnosti, je proslulý svou kreativitou. Vytvořil cognacy Rare, Mariage a Talent. V souladu s tradicemi rodiny Hine vložil svou vášeň a umění do výroby ročníkových cognaců- které jsou oficiálně uznávány po celém světě. V roce 1960 Bernard Thomas Hine přidal zbývající střední Evropu na již tak dlouhý seznam Hine trhů.

Thomas Hine & Co. je privilegovaným majitelem výjimečných 297 akrů pozemků v srdci Grande Champagne, nejlepšího cognac cru, konkrétně v malé farnosti Bonneuil v mírném svahu s výhledem na malebné údolí Colinaud. 173 akrů je osázeno vinnou révou s průměrným stářím 25 let a zbytek pozemků jsou lesy, které chránění místní faunu a floru. Na celém území se používají pouze technologie šetrné k životnímu prostředí. Pozemky rodiny Hine těží především z jižního slunce, které zajišťuje dlouhé hodiny slunečního svitu a tepla, což je ideální pro zrání hroznů. Cognacy z tohoto premier cru jsou ceněny především pro jejich jantarovou barvu, květinovou vůni, eleganci a potenciál dlouhého zrání.  

Region Cognac leží v jihozápadní Francii asi 110 km severně od Bordeaux a 450 km jihozápadně od Paříže.  Apelace Cognac  byla  zaregistrována  v roce 1909 a rozdělena do šesti oblastí, v závislosti na konkrétním stylu cognaců, které byly produkovány v každé oblasti. Nejlepší z nich jsou Grande Champagne a Petite Champagne  - produkují velmi elegantní, jemné cognacy s bohatou, květinovou vůní a velkým potenciálem zrání.   Thomas Hine & Co se specializuje na cognacy  z těchto dvou oblastí. V regionu hraje důležitou roli v kvalitě vína křídové podloží, které působí jako houba -  absorbuje a zadržuje vodu, když prší a postupně jí uvolňuje za suchého počasí.
Odrůda Ugni Blanc - také nazývána Saint Emilion des Charentes - je hlavní odrůda pěstovaná pro produkci vína pro následnou výrobu cognacu. Jedná se o bílé víno, jehož síla a kyselost jsou ideální pro získání eau-de-vie s velkou jemností a vůní.

Eric Forget, hlavní sklepmistr společnosti Hine pečlivě vybírá a spojuje eau-de-vie ze dvou nejlepších crus  Grande Champagne  a Petite Champagne, aby  zachoval  konzistence klasických cognaců.  Cognacy Thomas Hine jsou dodnes vyráběny podle tradic pocházejících ze 16. století, provádí se výhradně mikro destilace ve dvou stupních nad plamenem.

Během své dlouhé historie je vynikající kvalita Hine cognaců uznávána odborníky ve světě vín a destilátů. Cognacům jsou pravidelně udělovány medaile a ceny na prestižních mezinárodních soutěžích. 

 

810
12014181012014

Stránka 1 z 1 - 6 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 6 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více zde