Primitivo Vanita, 0,75l

Kód: VI103315
Novinka
Značka: Farnese Vini
229 Kč 189 Kč bez DPH 305 Kč / 1 l
5 dnů

Primitivo Vanita, 0,75l, Víno, které oplývá chutí divokého ovoce.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Víno, které oplývá chutí divokého ovoce. Je dobře vyvážené, s harmonickými tříslovinami. Zrání v dubových sudech. 

Gastronomie: Skvěle doplní pokrmy z hovězího masa, těstoviny či jehněčí.
Odrůda: Primitivo
Země původu: Itálie
Obsah alkoholu: 13,5%
Obsah cukru: Suché
Klasifikace: IGP
Konzumace: po 1. roce
Dekantace: Ne
Archivace: 2-6 let
Složení: Obsahuje siřičitany 

Doplňkové parametry

Kategorie: Víno
Obsah cukru: Suché
Vína podle barvy: Červená vína
Vína podle klasifikace: IGP
Vína podle odrůd: Primitivo
Vína podle Země: Italská
Vinařská oblast: Puglia

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vína z Abruzzo získala popularitu v 16. století díky rakouské princezně Margaret a jejímu manželovi princi Farnese. Společně zde začali vyrábět vína vysoké kvality, která byla ceněna v celé Evropě. Současná generace Farnese se snaží zachovávat tradice i vysokou úroveň nabízených vín. Vína z vinařství Farnese jsou živým obrazem celého regionu Abruzzo – počínaje nádhernou krajinou, ve které jsou jejich vinice umístěny.

Leží na úpatí apeninského pohoří a táhnou se až k moři. Mají ideální sluneční expozici a vynikající místní mikroklima, které jim může celá
Evropa závidět. Díky tomu se zde daří pěstovat vynikající surovinu pro výrobu vín. Hrozny pocházejí z vinic v údolí Farneto. Výroba a zrání
pak probíhá v úchvatných sklepích Caldora Castle, které prošly šetrnou rekonstrukcí tak, aby byla zachována tradice, ale zároveň splňovaly
požadavky moderního vinařství.

Právě vysoké nároky na technologické zázemí považují u Farnese za absolutní základ výroby vín. Říkají: „Tvrdá a náročná práce ve vinicích
nedává smysl ve chvíli, kdy nejste schopni zachovat jistý „standard" výroby od zpracování hroznů až po lahvování"
. Na celý proces výroby
proto každoročně dohlíží team 6 enologů a winemakerů.

Vstupem na tyto stránky prohlašuji, že je mi více jak 18 let.