Whisky AnCnoc 18YO 0,7 l

Kód: WH9925
2 419 Kč 1 999 Kč bez DPH 3 456 Kč / 1 l
5 dnů

AnCnoc 18y, 46%

zraje v sudech po americkém Bourbonu a španělském Sherry, byla plněna ve své nejpřirozenější podobě, bez studené filtrace a v přírodní barvě. V důsledku toho tato whisky může vyvinout lehký zákal s přídavkem vody, nebo pokud je uchováván při nízkých teplotách. Tento zákal je přirozenou vlastností whisky, která je bez studené filtrace.

 

Barva: bronzově oranžová

Nos: jemně kořenitá a intenzivní sladkost sušeného ovoce, které jsou přelité čokoládou, zralých pomerančů a olejované kůže

Chuť: plná a odvážná, aromatické koření, kandovaného ovoce, citronu následuje nával vanilky, medu a karamelu. 

Závěr: Ostřejší s lahodně sladkou a hladkou chuť

Detailní informace

Detailní popis produktu

AnCnoc 18y, 46%

zraje v sudech po americkém Bourbonu a španělském Sherry, byla plněna ve své nejpřirozenější podobě, bez studené filtrace a v přírodní barvě. V důsledku toho tato whisky může vyvinout lehký zákal s přídavkem vody, nebo pokud je uchováván při nízkých teplotách. Tento zákal je přirozenou vlastností whisky, která je bez studené filtrace.

 

Barva: bronzově oranžová

Nos: jemně kořenitá a intenzivní sladkost sušeného ovoce, které jsou přelité čokoládou, zralých pomerančů a olejované kůže

Chuť: plná a odvážná, aromatické koření, kandovaného ovoce, citronu následuje nával vanilky, medu a karamelu. 

Závěr: Ostřejší s lahodně sladkou a hladkou chuť

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

V r. 1893 objevil John Morrison na svém nově koupeném pozemku několik pramenů čisté vody. Její výjimečná kvalita a další příznivé okolnosti (poloha v úrodné oblasti, kde se pěstoval kvalitní ječmen, a blízkost železniční trati) vedly během několika měsíců k založení palírny Knockdhu. Výroba whisky byla zahájena v r. 1894. Během hospodářské krize v letech 1931-33 byla palírna uzavřena, stejně jako během 2. světové války, kdy sloužila k ubytování vojáků. Třetí zavření palírnu potkalo v r. 1983. Po koupi společností Inver House v r. 1989 byla výroba whisky obnovena. Od r. 1994 používá palírna pro svojí single malt jméno An Cnoc, aby nedocházelo k záměně s palírnou Knockando. Palírna prošla během svého vývoje několika přestavbami, ale stále ještě používá původní destilační kotle, které jsou zárukou zachování stejné chuti, jako měla před 100 lety. Whisky z této palírny je součástí řady míchaných whisky, např. Mac Arthurs's, Catto, Inverhouse, Blairmhor, Glen Talloch, Heater Cream a Hankey Bannister. Single malt se stáčí jako 12-letá, na trhu se však vyskytují i starší plnění pod původním názvem.

Vstupem na tyto stránky prohlašuji, že je mi více jak 18 let.