Hibernal pozdní sběr 2023 suché 12,5% 0,75 l Fresh wine Vinařství U Kapličky

Kód: VIM1591
204 Kč 169 Kč bez DPH
Skladem

Víno má velmi intenzivní vůni po černém rybízu, sušených citrusech a hruškách. Chuť je velmi svěží, šťavnatá s rybízovým podtónem. Vhodné k plodům moře, k masu s bílou omáčkou, k polotvrdým sýrům. Teplota podávání 9 -11 ºC.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Víno má velmi intenzivní vůni po černém rybízu, sušených citrusech a hruškách. Chuť je velmi svěží, šťavnatá s rybízovým podtónem. Vhodné k plodům moře, k masu s bílou omáčkou, k polotvrdým sýrům. Teplota podávání 9 -11 ºC.

Barva Bílé
Zbytkový cukr Suché
Odrůda Hibernal
Ročník 2023
Přívlastek Pozdní sběr
Objem láhve 0,75 l
Vinařská oblast Morava
Podoblast Velkopavlovická
Obec Zaječí
Trať Vinice Skadar
Bezcukerný extrakt 23,6 g/l
Obsah kyselin 6,9 g/l
Zbytkový cukr 7,4 g/l
Šarže 07/23
 

Doplňkové parametry

Kategorie: Víno
Vína podle barvy: Bílá vína
Vína podle klasifikace: Pozdní sběr
Vína podle odrůd: Hibernal
Vína podle Země: Moravská

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Z původního záměru postavit malé vinařství nakonec vznikla firma s kapacitou 300 000 lahví ročně a s necelými sty hektary vlastních vinohradů v tratích U Kapličky, Plochovy, Kalvárie, Novomlýnský svah, Nová hora a Růžový vrch obhospodařovaných v systému integrované produkce. Bílá vína se zpracovávají v nerezových tancích technologií řízeného kvašení, červená nejdříve ve vinifikátorech, a poté zrají v dubových sudech.

Sklepmistrem firmy je Dalibor Babáček (je po něm pojmenována i nejvyšší řada vín). Hlavním hybatelem a duší podniku s 120 zaměstnanci je jeho zakladatel - z jeho hlavy pochází vše od základní koncepce až po nejmenší detail: exteriér vinařství, sklepy o celkové délce 360 m a rotunda o průměru 8,5 m a 6 m výšky, interiéry, kování na dveřích, svícny, víno, etikety a originální lahve.

Lisovna je vybavena nejmodernějšími technologiemi, které se postarají o co nejšetrnější zpracování hroznů. Velmi šetrné mlýnkoodzrňovací zařízení „Bucher“ nám zaručuje kvalitně odzrněný hrozen, kdy jsou bobule téměř neporušeny. Pneumatický lis na bílé odrůdy značky „Willmes“ lisuje nízkými tlaky bez přístupu vzduchu.

Speciální nádobu značky „Fracchiolla“ používáme ke kryomaceraci bílých rmutů a pro kvašení červených vín.

Ke kvašení bílých odrůd máme k dispozici řízené kvašení, nerezové tanky o objemu 2 000 l. K vinifikaci červených vín používáme nerezové vinifikátory. Mošt bílých a růžových vín, případně červené víno se přečerpá do sklepa, který je vyhlouben cca 12 m pod povrchem romantického kopce uprostřed našich vinic s nádherným výhledem na Novomlýnská jezera, kde se na jejich hladině odráží vápencové vrcholky ,,Pálavy“.

Délka všech chodeb čítá úctyhodných 260 m. Bílá vína jsou uskladněná v nerezových nádržích dle nejmodernějších technologií, oproti tomu vína červená zrají v klasických dubových sudech anebo sudech barrique.

Vstupem na tyto stránky prohlašuji, že je mi více jak 18 let.