Ramon Bilbao Reserva - červené víno 0,75l La Rioja Alta

Kód: VI89652
316 Kč 261 Kč bez DPH 421 Kč / 1 l
Vyprodáno

Intenzivní sytá třešňová barva. Vůni dominují fialky, ostružiny, cedr, kůže a kořeněné tóny. V ústech je víno středně strukturované s ovocnými rysy a jasně znatelnou chutí černého rybízu. To vše krásně vyvážené a doplněno čistým zakončením. Šťavnaté tóny se v ústech do široka rozprostírají dlouho po polknutí.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Moudré víno. Půda, slunce a déšť našich vinařství La Recilla, Valdegaru, Ozaku a La Olivera dávají vzniknout tomuto výjimečnému vínu, které svůj konečný charakter získává po mísení. Jedná se o víno, které má poznání a chuť velkých vín z Rioja Alta.

Odrůda hroznů: 90% Rioja Tempranillo, 10% Mazuelo a Graciano

Sklizeň: Ve druhém a třetím říjnovém týdnu se ručně sklízí hrozny z Rioja Alta. Následně dochází k přísné probírce.

Výroba vína Pečlivý a zkušený výběr hroznů a jejich fermentaci následovalo dvacetiměsíční zrání v sudech z amerického dubu. Poté se víno naplnilo do láhví, přesunulo se do sklepů, a tam, v naprostém klidu, zrálo dalších 20 měsíců.

Chuť a aroma Intenzivní sytá třešňová barva. Vůni dominují fialky, ostružiny, cedr, kůže a kořeněné tóny. V ústech je víno středně strukturované s ovocnými rysy a jasně znatelnou chutí černého rybízu. To vše krásně vyvážené a doplněno čistým zakončením. Šťavnaté tóny se v ústech do široka rozprostírají dlouho po polknutí. Podávání a vhodnost k jídlům: Ideální teplota pro podávání tohoto vína je mezi 17(62,6)- 18°C (64,4°F). Víno se hodí k hovězímu, k mezinárodní kuchyni (kari, marinované ryby a kořeněné pokrmy) a k tradičním úpravám červených mas, zvěřiny a zrajících sýrů.

Doplňkové parametry

Kategorie: Víno
Vína podle barvy: Červená vína

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
0x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Hrozny pro vína Ramón Bilbao pochází ze španělské oblasti Rioja. Oblast Rioja patří mezi menší španělské vinařské oblasti. Její hlavní část tvoří údolí řeky Ebro.
Půda je zde kamenitá, posetá říčními oblázky, které se sem dostaly v období čtvrtohor. Jílovité podloží pomáhá udržet vláhu z řídce přicházejících dešťů (méně než 400 l/m2 za rok). Kamenitá půda zadržuje teplo akumulované během dne ze slunce. Teplo se během noci zase uvolňuje. Jedinečná souhra vnějších podmínek
vytváří prostředí pro vznik výjimečných vín.

Vstupem na tyto stránky prohlašuji, že je mi více jak 18 let.