Bruichladdich (whisky)

V Bruichladdichu je veškerá pozornost zaměřená pouze na výrobu single malt whisky. Whisky není jen o letech zrání v sudu, ale také času, který je věnován samotné destilaci či fermentaci. Tak by to alespoň mělo být. Proto si v palírně dávají extra záležet, aby každá část výrobního procesu dostala přesně tolik času, kolik příroda potřebuje. Co je několik dní navíc v rámci 15 let?

HISTORIE

Palírnu Bruichladdich založil v roce 1881 Robert Harvey. Byla vystavěna v avantgardním stylu a byla navržena tak, aby byla schopna produkovat whisky v nejvyšší kvalitě. K tomu mělo sloužit zařízení včetně 6 metrů vysokých destilačních přístrojů, které se používají dodnes. Během dvacátého století byla palírna několikrát na pokraji krachu až byla roku 1994 definitivně uzavřena. Palírna Bruichladdich byla zachráněna v roce 2000 týmem lidí pod vedením nadšenců Marka Ryeniera a Simona Coughlina. Ti dávají velký důraz na porozumění tak důležité roli přírodních surovin, místního klimatu a surovin. Díky tomu značka nabrala nový vítr do plachet a od té doby si buduje výraznou pozici nekonvenční whisky, která uspokojí i ty nejnáročnější znalce whisky.

1165
9490111659490

Stránka 1 z 1 - 10 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 10 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více zde