Sylvánské zelené

Slabší růst s hustým olistěním. Dřevo špatně vyzrává a mrazuodolnost je nízká. Hrozny bývají hustého charakteru, mají střední až větší zelené bobule a jsou velmi chutné k jídlu. Období sklizně nastává na přelomu září a října. Vůně bývá jemně kořenitá, bez zvláštnosti aromatických látek, při větších sklizních se může vyskytovat tvrdost a hrubost. Barva vína je zeleno-žlutá. Vhodná jsou k různým společenským událostem, protože se jedná o vína neutrální, která nenarušují chuť jemných jídel. Výskyt této odrůdy má spíše klesající charakter. Postupně je v ČR nahrazován Neuburským, které se také již nevyskytuje tak hojně. Vinaři více upřednostňují Müller-Thurgau z důvodu rychlé regenerace po zasažení mrazíkem a také poptávce na trhu.

 

Nejprodávanější

144
3991144399
Značky
 
 
Vína podle klasifikace
Vína podle Země

Stránka 1 z 1 - 12 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 12 položek celkem

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné