Emperor Jubilee 40% 0,7l (karton)
Kód: RU999232Související produkty
Detailní popis produktu
EMPEROR JUBILEE je unikátní blend vybraných šarží 5-12 let starých ostrovních rumů, připravený jak z tradičních melasových rumů (cca 60%), tak i Agricole (destilace čerstvé třtinové šťávy). Vzhledem k historií podložené oblíbenosti anglických panovníků na Mauriciu je tato edice poctou neuvěřitelné éře královny Alžběty II., při příležitosti jejích úctyhodných 95. narozenin (2021) a také plánovaných oslav 70. výročí její korunovace (2022). Zraje v sudech z amerického i francouzského dubu, k výjimečné delikátnosti přispívá závěrečné 10-měsíční dozrávání v sudech po velmi (až 35 let) starých cognacích v hlubokých a vlhkých sklepech.
AROMA: Stopy čerstvých hroznů a pražených mandlí doprovází lehký závan dubového dřeva a posléze otevírá prostor patrným tónům červeného ovoce.
CHUŤ NA PATŘE: Vstup na patro začíná zřetelnými tóny starých cognaců s nádechem staré kůže, vše je krásně obklopeno stopami zavařovaného ovoce s podkladem želé z kdoulí.
OCENĚNÍ:
- 2022 Singapore Competition - Gold
- 2022 Japan Awards - Gold
- 2022 World Trophy - Double Gold
- 2022 CWSA Best Value - Silver Medal
- 2022 ASIA Awards by AsiaimportNews - Gold
- 2022 London Spirits LSC Competition - Gold
- 2021 Bartender Spirits Awards - Silver
- 2021 CWSA Best Value - Gold Medal
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Alkoholické nápoje |
|---|---|
| EAN: | 6091319580066 |
| Rumy podle Země: | Mauritius |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Emperor Rum je kompozicí starých maurských rumů pocházejících z destilace čisté a čerstvé cukrové třtiny a melasy. Značka odráží jedinečnost mauricijské půdy, klimatu a tradičního know-how.
Neuvěřitelná paleta barev a příchutí je výsledkem složitého míchání čerstvě vymačkané cukrové třtiny, pečeného exotického ovoce a květin. Jejímu závěru převážně dominují tóny pepře a koření v typickém mauricijském stylu.
Hlavní sklepmistr oplývá důvěrnými znalostmi o charakteru každého vybraného starého rumu a ví, jak zvýraznit a integrovat každou složku. Důkladná pozornost se pak věnuje sudům a způsobu interakce se všemi složkami rumu. Během dlouhého procesu staření a míchání je rum pravidelně testován v souladu s tradičními i moderními technikami.
Základem značky Emperor Rum jsou bohaté zkušenosti, odhodlání a hluboké znalosti. Tato jedinečná rumová směs, vycházející z historie ostrova, je uměním i vědou. Dnes je Emperor Rum správcem mimořádného dědictví a může být definitivně považován za autoritu v produkci stařených rumů.
Historie
Specifická kombinace mauricijské sopečné půdy, mikroklimatu a nadmořské výšky vytváří ideální podmínky pro ty nejlepší rumy. Historický vývoj rumového průmyslu na Mauritiu je obdobný jako v Karibiku nebo Jižní Americe. Kromě toho tradiční i moderní technologie společně s dokonalou znalostí výroby a staření hlavních blenderů umožňují produkovat ty nejlepší mauricijské rumy.
Cukrová třtina byla dovezena na Mauritius z Jávy za období nadvlády Nizozemska (1598-1710) a sloužila především k výrobě kvašených alkoholických nápojů. Během své služby v 18. století, francouzský guvernér Bertrand-François Mahé de Labourdonnais, jako první podpořil rozvoj rumového průmyslu na Mauritiu.
Od roku 1810 se Mauritius stal britskou kolonií a postupně se přeměnil na plantážní ekonomiku s cukrovou třtinou jako primární plodinou. Později, v roce 1852, Dr. Pierre Charles François Harel se stal průkopníkem za koncept rumové destilace na ostrově. Mauritius je dnes domovem šesti destilerií.
Emperor Rum byl vytvořen s respektem k historii a majestátnosti. Výběr ikony musel přijmout všechny tyto rysy a přirozeně padl na císaře Jiřího V., který byl králem Spojeného království a britským kolonií a indickým císařem.
Výroba
Jedná se o jedinečné spojení péče, která je věnována kultivaci cukrové třtiny a preciznosti, která je investována do destilačních procesů, jež vkládají do rumů svou nezaměnitelnou autentičnost a originalitu.
V současnosti tradiční rum představuje asi 90% světové produkce rumu. Mauritius je jednou z mála zemí, která vyrábí tradiční i zemědělské (agricole) rumy. Mauricijské palírny investují do obou způsobů výroby rumu, a to procesy "Pot-Still" (kotlíková destilace) a "Column" (kontinuální destilace).
Po destilaci je rum dostařován tradičně ve francouzských a amerických dubových sudech. Nezanedbatelná je ale také investice do barelů po sherry , která nabízí originální škálu nových rumů.
