Vinařství Gotberg Muškát Moravský pozdní sběr suché Popice Panenský kopec 2022 12% 0,75 l
Kód produktu: VINB00310
Screenshot 2022 04 08 at 14 16 20 VinumBonum – specialista na moravská vína víno – Muškát moravský Gotberg (2020)
Loading...

Vinařství Gotberg Muškát Moravský pozdní sběr suché Popice Panenský kopec 2022 12% 0,75 l

Kód produktu: VINB00310

Vinařství Gotberg Muškát Moravský pozdní sběr suché Popice Panenský kopec 2020 12% 0,75 l (holá láhev)

Detailní informace

Skladem
190 Kč 157 Kč bez DPH 253,33 Kč / 1 l
Nakupujte hned, plaťte pak!
Zaplaťte až za 30 dní
Bez navýšení
Vyřízení do minuty
Bez dokladů
Přidat k oblíbeným

10.000 druhů zboží

rychlá expedice

Garance doručení

Detailní popis produktu

Ročník
2020
Druh vína
bílá vína suchá
Jakost
pozdní sběr
Vinařská obec
Popice
Viniční trať
Panenský kopec
Objem láhve
0.75 l
Země původu
ČR-Morava
Obsah cukru
do 4 g
Školení
školeno v nerezu
Obsah alkoholu:
12 % obj.

Parametry produktu:

EAN: 8594165081322
Vína podle barvy: Bílá vína
Vína podle klasifikace: Pozdní sběr
Vína podle odrůd: Muškát moravský
Vína podle Země: Moravská
Produkt naleznete v této kategorii
Víno
0,0

K tomuto produktu zatím nikdo hodnocení nepřidal. Buďte první.

5
0x
4
0x
3
0x
2
0x
0x
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Gotberg se zapsal do vinařské mapy jižní Moravy v roce 2010, kdy představil veřejnosti svoji historicky první kolekci vín. Vinařství vsadilo na přívlastková vína špičkové kvality a zaměřilo se na odrůdy, které do zdejší lokality patří a kterým se zde dobře daří, jako jsou Pálava, Tramín červený, Ryzlink rýnský, Sylvánské zelené, Muškát moravský, Rulandské šedé, Rulandské modré a další.

Vinná réva byla vysazena na oblých terasách s břehy porostlými broskvo-mandloněmi, šípky, planými višněmi a lékořicí. Specifický charakter dodávají vínu především hluboké sprašové půdy bohaté na obsah vápníku tří viničních tratí Panenský kopec, Svidrunk a Sonberk, na nichž Gotberg hospodaří.

Velký důraz klade vinařství Gotberg na pěstování kvalitních hroznů, při jejichž ošetřování nepouž ívá žádné chemické prostředky. Vinařství se také podílí na společném česko-rakouském projektu ECOWIN - ochrana přírody ekologizací vinohradnictví. Vinařství se nachází nedaleko Hustopečí v obci Popice, jejíž vinařská tradice sahá až do 13. století. Vinařství sídlí v budově, která získala ocenění „Nejlepší průmyslová stavba Jihomoravského kraje" a je krásným příkladem moderní vinařské architektury. Z terasy vinařství je nádherný výhled na
dominantu kraje Pálavu, což činí každou návštěvu neopakovatelnou v jakémkoliv ročním období.

Při zpracování hroznů a výrobě vína Gotberg respektuje evropské standardy a používá nejmodernější technologie, ať už při výrobě vína
v nerezových tancích nebo v tradičních dubových sudech. I to je jeden z důvodů, proč hodnotitelé ocenili kvalitu vín z Gotbergu
četnými medailemi na významných českých i mezinárodních soutěžích.

K těm zahraničním patří například Vinalies Internationales ve Francii, Decanter World Wine Awards ve Velké Británii, Concours Mondial
de Bruxelles v Belgii, AWD Vídeň v Rakousku, TERRAVINO v Izraeli nebo San Francisco International Wine Competition ve Spojených státech. Na domácí půdě se Gotbergu podařilo zabodovat i v prestižním Salonu vín, a to především s Pálavou, která je vlajkovou lodí vinařství a skutečným skvostem Gotbergu. V Salonu vín 2012 uspěla Pálava, ročník 2009, o rok později se do výběru Salonu vín 2013 opět dostala Pálava, ročník 2010. Pálava 2010 výběr z hroznů z Gotbergu se stala Biovínem roku 2012 v soutěži Česká biopotravina 2012. Tramín červený 2009 byl uveden mezi tisíci víny světa ve francouzské publikaci, která je jistou obdobou michelinského průvodce.
V posledních letech se vinařství také zaměřilo na spolupráci se špičkovými restauracemi, kde nabízí zážitek pro gurmány v podobě snoubení pokrmů s vybranými jídly.

Slovo sklepmistra

„ Mojí snahou je na Gotbergu tvořit vína s osobitým charakterem, respektující daný ročník, terroir a odrůdu. K naplnění této filozofie mně dopomáhá ekologicky vypěstovaná surovina z vlastních vinic, dále citlivé zpracování a individuální přístup ke každé odrůdě a vínu. Když se ohlédnu do historie vinařství, tak mám již zkušenosti ze tří vinobraní, z nichž každé bylo v něčem specifické. V naší první sklizni, v roce 2009, která se nesla ve znamení mimořádně vyzrálé úrody, se podařila vína bohatá a extraktivní s krásnou medovou aromatikou. Oproti tomu další ročník 2010, kdy bylo velmi málo hroznů, a ne zrovna ideální podmínky při zrání, jsem vyrobil vína s čistou ovocnou aromatikou, pikantní kyselinou a vysokou mineralitou. Náš poslední ročník 2011 se jeví jako nejvyrovnanější a nejkomplexnější. Bílá vína vynikají čistou ovocnou vůní, bohatou a pikantní chutí. U červených vín si cením jejich vysoké barvy plnosti a mohutnosti. "

Vstupem na tyto stránky prohlašuji, že je mi více jak 18 let.