Port Charlotte Scottish Barley 50% 0,7L (tuba)
Kód: WH2467Související produkty
Detailní popis produktu
Port Charlotte Scottish Barley Heavily Peated je jedinečná, pomalu destilovaná whisky s naprosto bezchybnou konstrukcí a rovnováhou. Mladá, pikantní a nádherná. Hladká textura dodává chuti strhující jemnost.
Vůně je sladká, kouřová a mořská, s nádechem rašeliny, šťavnatých bobulovin a exotického ovoce (guava, papája, kiwi, citrón). Port Charlotte není ani trochu agresivní. Díky přítomnosti rašelinného kouře by v ústech mohla vzniknout suchost, ale to se neděje, Port Charlotte je prostě brilantní.
Chuť je nasáklá citronem a pepřem, nasládlým dubovým dřevem, stimulující šťavnatostí červeného ovoce a nakouřené rašeliny. Je to divoké, kouřové, sladké, mátové, lehce fenolické a mořské.
Původ: ostrov Islay
Výrobce Bruichladdich
Doplňkové parametry
Kategorie: | Alkoholické nápojeSingle Malt whisky Dárkové baleníSingle Malt whisky MAXI láhveZobrazit další kategorieSingle Malt whisky jen miniaturní láhveSingle Malt whisky Dárkové baleníSingle Malt do 10 let Dárkové balení |
---|---|
EAN: | 5055807400435 |
Whisky podle druhu: | Single Malt |
Položka byla vyprodána… |
O značce Bruichladdich
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
V Bruichladdichu je veškerá pozornost zaměřená pouze na výrobu single malt whisky. Whisky není jen o letech zrání v sudu, ale také času, který je věnován samotné destilaci či fermentaci. Tak by to alespoň mělo být. Proto si v palírně dávají extra záležet, aby každá část výrobního procesu dostala přesně tolik času, kolik příroda potřebuje. Co je několik dní navíc v rámci 15 let?
HISTORIE
Palírnu Bruichladdich založil v roce 1881 Robert Harvey. Byla vystavěna v avantgardním stylu a byla navržena tak, aby byla schopna produkovat whisky v nejvyšší kvalitě. K tomu mělo sloužit zařízení včetně 6 metrů vysokých destilačních přístrojů, které se používají dodnes. Během dvacátého století byla palírna několikrát na pokraji krachu až byla roku 1994 definitivně uzavřena. Palírna Bruichladdich byla zachráněna v roce 2000 týmem lidí pod vedením nadšenců Marka Ryeniera a Simona Coughlina. Ti dávají velký důraz na porozumění tak důležité roli přírodních surovin, místního klimatu a surovin. Díky tomu značka nabrala nový vítr do plachet a od té doby si buduje výraznou pozici nekonvenční whisky, která uspokojí i ty nejnáročnější znalce whisky.