Rioja DOCa Alegro Tempranillo - červené suché víno 13,1% 0,75l Carlos Serres

Kód: VIS0000105
139 Kč 115 Kč bez DPH 185,33 Kč / 1 l
Skladem

Suché víno tmavě červené barvy s intenzivním květinovým aroma. V chuti příjemně ovocité se silným vjemem bobulovitého a tmavého ovoce, s jemnými náznaky lékořice. Svěží víno, dobře strukturované, s příjemným ovocitým dozvukem

Detailní informace

Detailní popis produktu

Hrozny pro výrobu tohoto vína jsou pečlivě vybírány z mladších rév s průměrným stářím 10 let, sklizeň probíhá ručně, víno je vyráběno klasickou vinifikační metodou červených vín v nerezových tancích při kontrolované teplotě 26 °С.

Degustace               

Suché víno tmavě červené barvy s intenzivním květinovým aroma. V chuti příjemně ovocité se silným vjemem bobulovitého a tmavého ovoce, s jemnými náznaky lékořice. Svěží víno, dobře strukturované, s příjemným ovocitým dozvukem

Základní parametry

Odrůda
Barva
červené
Země / oblast
Španělsko, Rioja
Obsah cukru
suché - do 4 g/L
Obsah alkoholu
13,1%
Objem
75 cl
Alergeny
siřičitany

Doplňkové vyhledávací

Hlavní odrůda
Tempranillo

Doplňkové parametry

Kategorie: Víno
EAN: 8436014671431
Vína podle barvy: Červená vína
Vína podle klasifikace: DOCa
Vína podle odrůd: Tempranillo
Vína podle Země: Španělská
Vinařské oblasti Španělska: Rioja

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Historie společnosti po současnost
Charles Serres, muž francouzského původu narozený v Orleans roku 1862, se prosadil jako výrobce vína v La Rioja roku 1885. V té době francouzská vína ničila phylloxera a významný pařížský obchodník s vínem Alfons Vigier požádal Serrese, aby začal s výrobou vína ve Španělsku. A tehdy začalo spojení Serrese s oblastí La Rioja. Zde uplatnil všechny své znalosti a zkušenosti, které získal ve Francii a začal tak vlastně kombinovat dvě rozdílná umění výroby vína, francouzskou eleganci a španělskou sílu, tradici a charakter země. Na počátku se zaměřoval na výrobu Rioji pro francouzský trh, později rozšířil export do celého světa. Roku 1896 založil Charles Serres společnost „Carlos Serres“ a v jeho Bodega se začala pozvedat výroba Rioji k dokonalosti. Výsledkem usilovné práce bylo uznávané víno skvělé pověsti , s významnými oceněními z řady soutěží. Pod jeho vedením zažívala Bodega značný růst a rozvoj. Jeho píle, odborná znalost a schopnost sladit dvě kultury je dědictvím vína Rioja, které mu vše splatilo velkou poctou. Společně s dalšími proslulými muži se podílel na vybudování jména regionu Rioja.

Ve vedení Bodega a v rozvoji kultury Rioji pokračoval jeho syn. Carlos Serres se narodil v Haro roku 1903, obor vinařství vystudoval ve Francii a jako velmi mladý se připojil k rodinnému obchodu s vínem. Díky talentu, který zdědil a zkušenostem, získaným v La Rioje i v Bordeaux se pod jeho vedením stala společnost jednou z nejuznávanějších v La Rioje. Tento muž skvělé pověsti zastával nejvyšší pozice mezi výrobci vína v regionu. Působil jako jednatel vývozní asociace La Rioji (Secretary of the Export association of La Rioja), zástupce vývozců Rioji (Deputy Head of the Rioja Wine Exporters) a konzulární agent Francie (consular Agent of France)...
Odkaz Charlese i Carlose Serrese (jejich osobitý styl a charakter) dodnes tvoří základ výroby kvalitních vín tohoto Bodega.

Výroba vína
V regionu Rioja leží konkrétní oblast, Rioja Alta, jejíž země, klima a lidé jí dělají neobyčejnou. Zde se nacházejí vinice Carlos Serres a zde se také rodí skvělá vína tohoto Bodega. Rioja Alta je nejsevernější oblastí regionu La Rioje. Půda je zde jílovitá, vápencovitá a střetává se zde středomořský a atlantický proud větru. Podnebí a ideální hladina srážek jsou dalšími dvěma faktory, které dělají tento region tolik privilegovaný pro výrobu vína. Původní odrůda Tempranillo tvoří základ červených vín , která jsou tak vytříbená, elegantní a plná charakteru. Každá sklizeň vína je unikátní a provádí se odlišně. Tady je rozhodujícím faktorem znalost, zkušenost a intuice odborníků Bodega. Vlastnosti a potenciál každého vína určují, zda bude určeno pro Crianzu, Reservu nebo Gran Reservu. Zbytek dotváří dřevo sudu a doba uložení v tichu Bodega. Zrání v lahvích je ukončeno dosažením optimálního momentu požitku.


 

Vstupem na tyto stránky prohlašuji, že je mi více jak 18 let. 

Vstupem na tyto stránky prohlašuji, že je mi více jak 18 let.