Giffard macadamia nut - sirup makadamský oříšek 1l

Kód: SI547
287 Kč 256 Kč bez DPH
Skladem

Giffard macadamia nut - sirup makadamský oříšek 1l

Detailní informace

Detailní popis produktu

Giffard macadamia nut - sirup makadamský oříšek 1l

Sirup z malé rodinné firmy Giffard založené roku 1885, používaný do koktejlů, kávy, případně vhodný na výrobu domácí limonády se sodovkou a čerstvou citronovou šťávou

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Všechno to začalo během velmi horkého léta roku 1885…

vieilleAffiche

V té době byl Émile Giffard výdejním chemikem žijícím v Angers (Val de Loire).

Měl vynalézavou, zvědavou mysl a byl také gurmán. Zajímal se o trávicí a osvěžující vlastnosti máty a skončil uvařením čistého, čirého a rafinovaného bílého mátového likéru, který okamžitě otestoval tím, že hostům v Grand Hotelu nabídl doušek svého srdečného jako úlevu proti vlna veder.

Poté, co Émile dosáhl okamžitého úspěchu, přeměnil svou lékárnu na lihovar a pojmenoval svůj likér Menthe-Pastille  , s odkazem na drobné mátové sladkosti, které byly v té době v módě.

místo shromáždění HD

O pět generací později nese rodinný podnik stále jméno GIFFARD a je hrdý na to, že dodržuje vysoké standardy kvality, které vštípil jeho původní tvůrce.

 

Giffard je výrobcem likérů od roku 1885

cassis

Základními surovinami jsou ovoce a rostliny, které jsou zárukou kvality

Tyto plody a rostliny se kupují především v našem regionu (100 % našich plodů černého rybízu se pěstuje v Pays de Loire) nebo pocházejí ze vzdálenějších oblastí, v závislosti na požadovaných odrůdách.

Macerace: tradiční proces, který zachovává autentickou chuť vybraných druhů ovoce/rostlin.

Pro extrakci aroma se ovoce maceruje v alkoholu po dobu 48 hodin až 3 měsíců v závislosti na době potřebné k dosažení dokonalé směsi ovoce a alkoholu.
Získaný nálev je základní složkou procesu výroby likéru.

Výrobní tajemství: recepty a jak-know

Míchání, filtrace, kontrola… to jsou požadované kroky ke kvalitě. Každou várku je potřeba před lahvováním ochutnat.

oranžový

Výzkum a vývoj, celoročně: naše laboratoř

nikdy se nezavírá... abychom mohli předvídat, inovovat, zlepšovat, testovat a ochutnávat.... s přísností a vášní.
Přírodní produkty žijí a vyvíjejí se s časem; ze zasvěcení přírody vyplývá potřeba neustálého zlepšování našich výrobních procesů likérů a sirupů.

Likér je základní složkou, která koktejlům dodá aromatický tón. Musí mu být umožněno splnit svůj slib.

Vstupem na tyto stránky prohlašuji, že je mi více jak 18 let.