Farnese Opi Montepulciano D’Abruzzo DOCG Riserva Biologico 0,75 l
Kód: VI89617Související produkty
Detailní popis produktu
- Montepulciano
- Fermentace 24 měsíců zrání v barikových sudech.
- Víno granátové barvy. Intenzivní vůně s aroma koření, tabáku, džemu, lékořice a ovoce. Plná, jemná a harmonická chuť s intenzivním a dlouhým projevem. Je připravené ihned k pití, ale neuškodí 5–6 let počkat.
- Hodí se k červeným masům a aromatickým sýrům. Elegantní víno s perfektní strukturou potěší i náročnější milovníky vín.
Původ vína
Země původu: | Italská vína |
---|---|
Vinařská oblast: | Abruzzo |
Vinařství: | Farnese Vini, Abruzzo |
Vlastnosti vína
Typ: | Červené víno |
---|---|
Odrůda: | Montepulciano |
Klasifikace: | DOCG (Italská klasifikace) |
Ročník : | |
Objem : | 0,75 L |
Konzumace : | po 3. roce |
Dekantace : | ano |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Víno |
---|---|
EAN: | 8019873124807 |
Vína podle barvy: | Červená vína |
Vína podle Země: | Italská |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vína z Abruzzo získala popularitu v 16. století díky rakouské princezně Margaret a jejímu manželovi princi Farnese. Společně zde začali vyrábět vína vysoké kvality, která byla ceněna v celé Evropě. Současná generace Farnese se snaží zachovávat tradice i vysokou úroveň nabízených vín. Vína z vinařství Farnese jsou živým obrazem celého regionu Abruzzo – počínaje nádhernou krajinou, ve které jsou jejich vinice umístěny.
Leží na úpatí apeninského pohoří a táhnou se až k moři. Mají ideální sluneční expozici a vynikající místní mikroklima, které jim může celá
Evropa závidět. Díky tomu se zde daří pěstovat vynikající surovinu pro výrobu vín. Hrozny pocházejí z vinic v údolí Farneto. Výroba a zrání
pak probíhá v úchvatných sklepích Caldora Castle, které prošly šetrnou rekonstrukcí tak, aby byla zachována tradice, ale zároveň splňovaly
požadavky moderního vinařství.
Právě vysoké nároky na technologické zázemí považují u Farnese za absolutní základ výroby vín. Říkají: „Tvrdá a náročná práce ve vinicích
nedává smysl ve chvíli, kdy nejste schopni zachovat jistý „standard" výroby od zpracování hroznů až po lahvování". Na celý proces výroby
proto každoročně dohlíží team 6 enologů a winemakerů.