Grauburgunder Qualitätswein trocken Weingut Dreissigacker 0,75l

 
 

Ovocná vůně s tóny melounu, zralých hrušek a lískových ořechů. Šťavnatá a ovocná chuť opět s aroma ořechů, hrušek a melounu

Dostupnost 3 dny
Měrná cena 473 Kč / 1 l
Cena 293 Kč bez DPH
355 Kč    
Kód produktu VIN1532
Značka Weingut Dreissigacker (víno)
Kategorie Víno
 
  • Grauburgunder
  • FermentaceFermentace v nerezových tancích.
  • SenzorikaOvocná vůně s tóny melounu, zralých hrušek a lískových ořechů. Šťavnatá a ovocná chuť opět s aroma ořechů, hrušek a melounu
  • Ostatní, doporučujemeKomplexní a elegantní víno na každý den se zbytkovým cukrem lehce přes 4 g/l

 

Původ vína

Země původu: Německá vína
Vinařská oblast: Rheinhessen
Vinařství: Weingut Dreissigacker

Vlastnosti vína

Typ: Bílé víno
Odrůda: Pinot Gris (Rulandské šedé)
Klasifikace: QmP (Německá klasifikace)
Obsah alkoholu : 13 %
Ročník : 2014
Objem : 0,75 L
Konzumace : po 1. roce
 
Archivace : 2-4 roky
Druh vína : Suché
Počet v kartonu : 6 ks
Složení : obsahuje siřičitany, neobsahuje jiné alergeny (mléko, vejce) i když je láhev označena starou verzí štítku (kde se tento údaj původně uváděl)
Vína podle barvy Bílá vína
Vína podle klasifikace QmP
Vína podle odrůd Rulandské šedé
Vína podle Země Německo
Vinařské oblasti Německa Rheinhessen

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:

Vinařství Dreissigacker se nachází v Bechtheimu v Německu a patří do oblasti Rheinhessen, která je jednou z největších vinařských oblastí v povodí řeky Rýn. Toto rodinné vinařství převzal v roce 2005 Jochen Dreissigacker společně se svým starším bratrem Christianem po svém otci.

Dříve bylo vinařství známé pro výrobu pouze sladkých stolních vín. Po převzetí se však synové rozhodli, že produkci přizpůsobí
svým představám. S v yužitím dobrých klimatických podmínek, jedinečného minerálního složení půdy, ekologie, pečlivého zacházení
s přírodními zdroji a posedlostí pro výrobu vína začali postupně utvářet tvář a kvalitní produkci tohoto vinařství. První kroky vedly k
přeměně konvenčního zemědělství na ekologické, kdy striktně přestali používat jakákoliv hnojiva a pesticidy.

Vinice obdělávají ručně, využívají ekologické prostředky kultivace půdy a rostlina se tak dostává do hlubších minerálních vrstev půdy,
má silnější kořeny, je odolná proti nemocem, což se společně projevuje v úžasné kvalitě pěstovaného vína.

Dnes vyrábějí suché Ryzlinky a další původem převážně burgundské odrůdy. Vlastní 21 ha vinic, kde je následující poměr odrůd: Ryzlink
rýnský (40% ), Rulandské bílé (10%), Rulandské šedé (10%), Chardonnay a další odrůdy. Roční produkce je kolem 160. 000 lahví.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více zde