Laroche Rose de La Chevaliere 0,75l
Kód: VIFR2264Související produkty
Detailní popis produktu
Světle růžová barva s purpurovými okraji. Vůně s aroma čerstvě nakrájeného ovoce. V chuti se objevují tóny malin a červeného bobulového ovoce v kombinaci se svěží kyselinou. Vhodné jako aperitiv, k salátu z mořských plodů, grilovanému kuřeti nebo ovčímu sýru. Fermentace v nerezových tancích
- Cinsault, Grenache, Syrah
Původ
- Výrobce Domaine Laroche
- Země původu: Francouzská vína
- Vinařská oblast: Languedoc-Roussillon
Vlastnosti
- Objem: 0,75 l
- Obsah cukru: Suché
- Odrůda vína: Cuveé růžové
- Klasifikace: Vin de Pays
- Konzumace: do 3 let
- Dekantace: ne
- Archivace: ne
- Počet v kartonu: 6 ks
- Kategorie, třída: 4
- Intenzita: 4
- Složení: obsahuje siřičitany
Doplňkové parametry
Kategorie: | Víno |
---|---|
EAN: | 3546680076715 |
Vína podle barvy: | Růžová vína |
Vína podle odrůd: | Cuveé - směsi růžových vín |
Vína podle Země: | Francouzská |
Vinařské oblasti Francie: | Languedoc - Roussillon |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Historie vinařství Laroche začíná rokem 1850, kdy Jean-Victor Laroche vyrábí své první vlastní víno. Od té doby má tento vinařský dům sídlo v dřívějším klášteře z 9. století jménem L’ Obediencerie. Díky vynalézavosti původních mnichů je toto místo zároveň považováno za rodiště vín typu Chablis.
Michel Laroche, který reprezentuje 5. generaci, se aktivně zapojil do řízení vinařství v roce 1967. Dnes patří Laroche se svými 100 hektary vinic mezi významná vinařství se skvělou reputací. Mimo produkci běžných vín AOC vlastní také vinice v kategorii Premier Cru a Grand Cru, na kterých nechává
vznikat svoje harmonická, světově proslavená vína. Jeho vína jsou „kamenitá", stabilní, minerální s velmi dlouhým potenciálem.
Michel Laroche se i nadále se svým týmem enologů snaží o výrobu vín, která dokonale prezentují místní terroir, přičemž klade vysoký důraz na zachování
stávajících přírodních podmínek i pro další generace. Sám říká: „Naší prací je neustálá optimalizace kvality hroznů se stálým respektem k přírodě, při sklizni pak s důrazem na ideální zralost hroznů. Nespočet experimentů od procesu zpracování až po staření vín, nám umožňuje neustále zlepšovat kvalitu našich vín. Vína jsou uzavřena pod šroubovým uzávěrem, což pomáhá zachovat původní kvalitu vín."