Cognac Courvoisier XO 40% 0,7 l (karton)

 
 

Intenzivní, aromatický koňak, se sametovou texturou a chutí, se stopou pomeranče, meruňky a hrušky

Dostupnost Skladem
Měrná cena 3 630 Kč / 1 l
Cena 2 100 Kč bez DPH
2 541 Kč    
Kód produktu KO76
Značka Courvoisier (cognac)
Kategorie Alkoholické nápoje
 

Prémiová směs koňaků v kategorii XO, jejichž průměrné stáří je 20-35 let. Historie značky Courvoisier sahá až do roku 1800. Intenzivní, aromatický koňak, se sametovou texturou a chutí, se stopou pomeranče, meruňky a hrušky. Bohaté aroma plné čokolády a vanilky. Tajemství chuti Courvoisier je ve dvojnásobné tradiční destilaci. Doporučujeme konzumovat čistý.

Podobné produkty

  • Armagnac Darroze 40YO 43% 0,7l Kód: KO07113
    Armagnac Darroze 40y 43% 0,7 l (karton)
    Momentálně nedostupné Značka: Darroze (armagnac)
    Armagnac Darroze 40YO 43% 0,7l - Zráním v pečlivě vybraných dubových sudech po dobu 40 let získává tento Armagnac vyjímečnou sílu a jemnost.

    3 999 Kč
  • Courvoisier VS 0,7 l Kód: KO57
    Courvoisier VS 40% 0,7 l (holá láhev)
    Skladem Značka: Courvoisier (cognac)
    Delikátní ovocná chuť s buketem plným vyzrálého ovoce a jarních květin

    625 Kč
  • Courvoisier XO Ultime 0,7l Doprodej Kód: KO777
    Courvoisier XO Ultime 40% 0,7 l (karton)
    Momentálně nedostupné Značka: Courvoisier (cognac)
    Prémiová směs koňaků v kategorii XO, jejichž průměrné stáří je 20-35 let. Historie značky Courvoisier sahá až do roku 1800. Intenzivní, aromatický...

    1 499 Kč
Vinné destiláty podle druhu Cognac
Vinné destiláty podle typu a stáří X.O. (Extra Old)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
5
4x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

                                                          

Courvoisier - aromatická elegance Po celá dvě století je Courvoisier ručně vyráběný a velmi často oceňovaný koňak, který kombinuje tradiční technologie výroby s neúprosně nastupujícími inovacemi. Díky čtyřem nejlepším Cru apelacím v Cognacu, mohou místní Master Blenders vytvářet úžasné směsi, které tvoří základ Courvoisier identity.

Courvoisier je v současné době jedinou značkou koňaku, která kontroluje celý proces výroby - od hroznů až po finální lahev. Velmi úzce spolupracují s více než 800 producenty hroznů, aby si byli jisti kvalitou suroviny. Zároveň velmi úzkostlivě dbají na kvalitu sudů - ty se ručně vyrábí z přes 200 let starých dubů, na základě velmi přesných specifikací. Celý proces výroby je pak rozdělen do 4 fází:


1/ Pěstování hroznů - koňak se smí vyrábět pouze z odrůd Collombard, Folle Blanc nebo Ugni Blanc v 6 uznaných Crus apelacích. Courvoisier však pěstuje hrozny pouze ve 4 z nich - Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies and Fins Bois.


2/ Destilace - dvojitá destilace probíhá 24 hodin denně od listopadu do března, jinak by výsledek nemohl být uznán jako koňak. U Courvoisier tato destilace probíhá v malých 25ha „kotlích", což je poměrně nákladné. Finální produkt je rozdělen na tři části - „hlavu, srdce a ocas". Pouze ta nejlepší část eaux-de-vie ze „srdce" je pak použita na Courvoisier a připravena ke staření.


3/ Staření - probíhá v ručně vyrobených sudech z přes 200 let starých dubů. Každý koňak musí zrát minimálně 2,5 roku, každý další rok mu přidává na komplexnosti a jemnosti. U Courvoisier zrají koňaky na rodinném zámku ve sklepích z 18 století.


4/ Blending - základem míchání je respekt individuálním kvalitám každého samostatného koňaku. U Courvoisier ho vnímají jako umění. O tom také svědčí fakt, že se zde za 200 let historie vystřídalo pouze 6 master blenderů!!!        

                                                                                                                                                        

 
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více zde