Provoz e-shopu NEPŘERUŠEN. Dále dodáváme na výdejní místa i na adresy. Provozna Vsetín otevřena PO-PÁ 10:00 - 17:00

Bourbon Jim Beam Honey 0,7 l

 
 

Jim Beam Honey je historicky první bourbon, který je ochucený pravým včelím medem. Barva je zlatě jantarová,aroma karamelu s dubovými a vanilkovými tóny. Typicky bohatá chuť bourbonu ochucená sladkým medem, s vanilkovými a dubovými tóny, s teplým a sladce medovým závěrem.

Dostupnost Skladem
Měrná cena 484 Kč / 1 l
Cena 280 Kč bez DPH
339 Kč    
Kód produktu WH7803
Značka Jim Beam (bourbon)
Kategorie Alkoholické nápoje
 

JJim Beam Honey 0,7l. Jim Beam Honey je historicky první bourbon, který je ochucený pravým včelím medem. Barva je zlatě jantarová,aroma karamelu s dubovými a vanilkovými tóny. Typicky bohatá chuť bourbonu ochucená sladkým medem, s vanilkovými a dubovými tóny, s teplým a sladce medovým závěrem. Jeho úžasná chuť jej umožňuje podávat samotný, na ledu či jako součást míchaných nápojů. Tipy na drink: Beam Honey Buck - vysoká sklenice plná ledu, vymačkejte čerstvou limetku a přidejte do sklenice, 25 ml Jim Beam Honey, 50 ml jablečného džusu, zalijte zázvorovou limonádou, jemně promíchejte, ozdobte plátkem jablka. Honey Suckle Sour: do koktejlového shakeru vlijte 25 ml Jim Beam Honey, 25 ml čerstvě vymačkané citronové šťávy, 25 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy, 10 ml cukrového sirupu, doplňte shaker ledem a 10 sekund rázně protřepte, vlijte na led do tradiční whiskovky, ozdobte pomerančovou kůrou.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:

                                               

Jim Beam - přes 215 let historie!!! JIM BEAM - jedna z prvních whiskey destilovaných z kukuřice - se za více než 215 let své existence rozvinula a stala se nejúspěšnějším bourbonem na světě. V průběhu tohoto časového období se díky tradicím uchovávaným z generace na generaci zrodila legenda, která nyní oslovuje lidi po celém světě. Po celou dobu nepřetržité existence legendy Jim Beam, byla receptura zdokonalována a tajemství zápary, procesu fermentace a destilace a uskladnění bourbonu bylo předáváno z otce na syna.

 

Žádná jiná bourbon whiskey není jako JIM BEAM, originální straight bourbon z Kentucky - bourbon č. 1 na světě. Světově nejoblíbenější bourbon se vyrábí z minimálně 51 % kukuřice a z čisté pramenité vody, která je zbavena železa. Následně je stáčen do nových vypálených sudů z bílého amerického dubu. V nich zraje více než čtyři roky v typických několikapatrových skladištích - takzvaných rackhouses - bourbon tak rozvine unikátně jemnou a charakteristickou chuť. Aroma JIM BEAM si Vás vždy získá, ať si jej vychutnáváte s přáteli nebo sami, pijete ho čistý, s ledem nebo v long drinku.


A jedna perlička na závěr - JIM BEAM zde byl již za George Washingtona, který sám whiskey destiloval. Od té doby se americká ústava změnila celkem 27x, ale receptura bourbonu JIM BEAM zůstává naprosto stejná.

Co je Bourbon Whiskey?

Bourbon Whiskey je tradiční americká whiskey. Lidé se často domnívají, že pro označení Bourbon, musí whiskey pocházet jednoznačně k Kentucky - ale tak to opravdu není. Proto, aby mohla nést označení Bourbon, musím podle amerických zákonů splňovat přísná pravidla, jako například následující:

musí být vyrobena na území USA

musí být vyrobena z minimálně 51% kukuřice

musí zrát v nových vypálených dubových sudech

nesmí být filtrována před procesem zrání, aby se díky kontaktu s dubem mohlo uvolnit přirozené aroma whiskey

Aby však whiskey mohla být označena Kentucky Straight Bourbon, jako Jim Beam, musí navíc také:
- být vyrobena na území Kentucky
- být stařena po dobu minimálně 2 let (již základní Jim Beam je stařený minimálně po dobu 4 let)

Faktem ale je, že zhruba 95% všech bourbonů v USA se vyrobí právě v Kentucky. 
Bourbon může být také označený jako „blended" - v tom případě může obsahovat barviva, dochucovadla i jiný destilát, nicméně stále musí obsahovat více než 50% straight bourbonu.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více zde