Chateau Latour Martillac 0,75l
Kód: VI90071Detailní popis produktu
Víno s hlubokou rubínovou barvou. Bohatá vůně s aroma čerstvého červeného ovoce (černý rybíz), balsamika a koření. Bohatá a plná chuť s harmonickou a jemnou tříslovinou, v závěru s tóny ovoce, jako jsou třešně a šťavnaté švestky, ale také květin a sladkého koření. Zraje 16 měsíců v sudech z francouzského dubu.
- 60 % Cabernet Sauvignon, 32 % Merlot, 32 % Merlot,
- Výrobce Château Latour-Martillac
- Země původu: Francouzská vína
- Vinařská oblast: Bordeaux
Vlastnosti
- Objem: 0,75 l
- Obsah cukru: Suché
- Odrůda vína: Cuveé červené
- Klasifikace: Grand Cru
- Konzumace: po 6. roce
- Dekantace: ano
- Archivace: 10 - 12 let
- Počet v kartonu: 12 ks
- Kategorie, třída: 6
- Intenzita: 4
- Složení: obsahuje siřičitany
Doplňkové parametry
Kategorie: | Víno |
---|---|
EAN: | 3508691114404 |
Vína podle barvy: | Červená vína |
Vína podle odrůd: | Cuveé - směsi červených vín |
Vína podle Země: | Francouzská |
Vinařské oblasti Francie: | Bordeaux |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Château Latour je jednou ze čtyř médockých usedlostí, jimž byla při legendární Bordeauxské klasifikaci vín v roce 1855 přiznána kategorie premier cru. Vinařtví se nalézá v nejjižnější části obce Pauillac v Médoc.
Dominantou slavného château je středověká věž Saint- Lambert, která byla postavena v druhé polovině 14. století a podle které toto château dostalo své jméno. Tato věž s cimbuřím korunovaná postavou heraldického lva je dodnes vznešeným a nadčasovým emblémem vinařství. V průběhu stoleté války byla věž francouzskou pevností, která padla do rukou Britů. Ti ji ovládali až do své kapitulace v roce 1453. V roce 1787 objevuje kvalitu tohoto vína i budoucí americký prezident Thomas Jefferson. V té době stál již sud vína 20x tolik, než sud průměrného Bordeaux. Zásadní událost pro dědice zakladatelské rodiny přišla v roce 1963, kdy prodali většinový podíl Pearson Group.
Na jaře tohoto roku se château rozrostlo o dalších 12 ha vinic, ze kterých se začalo vyrábět „druhé víno“ Les Forts de Latour. V roce 1964 začínají, jako jedni z prvních v regionu Médoc, s moderní technologií výroby – s řízeným kvašením v nerezových tancích. V průběhu následujících 30 let se vlastnické vztahy v château několikrát měnily, než v roce 1993 obchodní magnát Pinault vrátil vlastnictví do francouzských rukou.