Farnese Lunatico Rose Cerasuolo d Abruzzo DOC 0,75l
Kód: VI90031Související produkty
Detailní popis produktu
Má zářivě růžovou barvu. Nejen barva, ale i také atraktivní ovocná vůně třešní a jahod osloví milovníky růžových vín. Svou intenzivní chutí a vyváženým charakterem je vynikající jako aperitiv nebo osvěžení pro letní dny. Fermentace v nerezových tancích
- Montepulciano
Původ
- Výrobce Farnese Vini, Abruzzo
- Země původu: Italská vína
- Vinařská oblast: Abruzzo
Vlastnosti
- Objem: 0,75 l
- Obsah cukru: Suché
- Odrůda vína: Jednoodrůdová růžová vína
- Klasifikace: DOC
- Konzumace: do 3 let
- Dekantace: ne
- Archivace: ne
- Počet v kartonu: 6 ks
- Kategorie, třída: 3
- Intenzita: 3
- Složení: obsahuje siřičitany
Doplňkové parametry
Kategorie: | Víno |
---|---|
EAN: | 8019873424211 |
Vína podle barvy: | Růžová vína |
Vína podle Země: | Italská |
Vinařské oblasti Itálie: | Abruzzo |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vína z Abruzzo získala popularitu v 16. století díky rakouské princezně Margaret a jejímu manželovi princi Farnese. Společně zde začali vyrábět vína vysoké kvality, která byla ceněna v celé Evropě. Současná generace Farnese se snaží zachovávat tradice i vysokou úroveň nabízených vín. Vína z vinařství Farnese jsou živým obrazem celého regionu Abruzzo – počínaje nádhernou krajinou, ve které jsou jejich vinice umístěny.
Leží na úpatí apeninského pohoří a táhnou se až k moři. Mají ideální sluneční expozici a vynikající místní mikroklima, které jim může celá
Evropa závidět. Díky tomu se zde daří pěstovat vynikající surovinu pro výrobu vín. Hrozny pocházejí z vinic v údolí Farneto. Výroba a zrání
pak probíhá v úchvatných sklepích Caldora Castle, které prošly šetrnou rekonstrukcí tak, aby byla zachována tradice, ale zároveň splňovaly
požadavky moderního vinařství.
Právě vysoké nároky na technologické zázemí považují u Farnese za absolutní základ výroby vín. Říkají: „Tvrdá a náročná práce ve vinicích
nedává smysl ve chvíli, kdy nejste schopni zachovat jistý „standard" výroby od zpracování hroznů až po lahvování". Na celý proces výroby
proto každoročně dohlíží team 6 enologů a winemakerů.