Divoká 72 % bio čokoláda Oialla Ecce Vita

Kód: 71411
VEGAN BIO
Značka: Ecce Vita
276 Kč 228 Kč bez DPH 276 Kč / 1 ks
5 dnů

Organická 72% hořká čokoláda z divoce rostoucích kakaových bobů Beniano z deštného pralesa v Bolívii v organické kvalitě.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Oialla je čistá, divoká a organická.

Čokoláda Oialla je organická dánská čokoláda vyrobená z divokých kakaových bobů Beniano.

Kakao Beniano je endemický druh, který roste pouze v pohraničí mezi Bolívií a Brazílií. Bolívie leží uprostřed Jižní Ameriky, zcela vnitrozemská. Země se dělí na dva extrémy – vysočinu And a nížinnou džungli. Amazonská džungle se nachází v severovýchodní provincii Bolívie Beni, a právě zde rostou divoké kakaové stromy, jejichž plody jsou použité pro výrobu čokolády Oialla.

Oialla je čokoláda v té nejčistší formě, jakou si lze představit. Je uznávána i profesionálními kuchaři v některých z nejlepších restaurací po celém světě.

Oialla následuje kakao od sklizně až po hotovou čokoládu. Výroba bean-to-bar dává Oialle prostředky k vytvoření nedotčené čokolády s čistou a neotřelou chutí.

Čerstvě utržené kakaové boby jsou ihned fermentovány v koších po dobu tří dnů a poté sušeny na zavěšené nylonové plachtě. Když je kakao dokonale suché, je odesláno do Skandinávie, kde se praží, drtí, konšuje a temperuje.

Není zde žádné pěstování, žádné hnojení, žádné ošetřování herbicidy a žádné kácení v lese. Oialla je zdravá – pouze kakao, kakaové máslo, třtinový cukr, žádné přísady.

Oialla čokoláda získala. Stříbrnou medaili z The Academy of Chocolate. Oiallu čokolády vyrábí jeden z předních výrobců čokolády na světě, Rasmus Bo Bojesen, který tyto divoké kakaové boby objevil na svých cestách v Bolívii. 

 

Složení: 

Divoké organické kakaové boby, organický třtinový cukr, organické kakaové máslo. Obsah kakaové sušiny minimálně 72 %.

 

Ekologické zemědělství mimo EU. Certifikováno DK-OKO-100. 

Skladování: Skladujte v chladu a suchu, mimo působení slunečních paprsků.

Minimální trvanlivost: viz datum na zadní straně obalu.

Země původu kakaa: Bolívie

Vyrobeno: Dánsko

Prodejce: Ecce Vita spol. s r.o., U Pernikářky 111/2a, 150 00 Praha 5, www.eccevita.cz

Hmotnost: 60 g

Výživové údaje na 100 g:

Nutriční obsah na 100 g
Energetická hodnota: 2518 kJ / 608 kcal
Tuk 49 g
Nenasycené mastné kyseliny 29 g
Sacharidy 40 g
Z toho cukry 29 g
Vláknina 13 g
Bílkoviny 9,0 g
Sůl 0,01 g

 

Existuje řada studií, které zkoumají vliv čokolády na lidský organismus. Mezi základní komponenty, které obsahuje kvalitní čokoláda patří zejména (1):

Antioxidanty:

- Kakao obsahuje velké koncentrace flavonoidů, epikatechinu, katechinů a prokyanidinů.

- Kakao má maximální hladiny flavonoidů, dokonce větší než čaj a víno.

- Hořká čokoláda obsahuje podstatně vyšší množství flavonoidů než mléčná čokoláda. 

- Biologické účinky flavonoidů můžou být také vyšší v hořké čokoládě, protože mléko v mléčné čokoládě může zpomalit střevní vstřebávání flavonoidů.(4)

- Čokoláda je také bohatá na prokyanidinové flavonoidy, srovnatelné s hladinami v jablkách bohatých na prokyanidin. 

 

Minerály:

- Kakaová hmota také obsahuje minerály, jako je draslík, fosfor, měď, železo, zinek a hořčík, které zesilují zdravotní přínosy čokolády.

- Čokoláda také obsahuje kyselinu valerovou, která působí jako odbourávač stresu navzdory přítomnosti stimulantů kofeinu a theobrominu v čokoládě.

 

Tuky:

Tukem, který se v hořké čokoládě vyskytuje převážně, je kakaové máslo, které obsahuje přibližně 33 % kyseliny olejové (mononenasycené), 25 % kyseliny palmitové (nasycené) a 33 % kyseliny stearové (nasycené). Kyselina olejová má pozitivní vliv na hladinu lipidů.

 

Antistresové účinky:

Čokoláda obsahuje několik bioaktivních sloučenin, které podporují bdělost. Studie ve Švýcarsku také potvrdila, že čokoláda zmírňuje stres. Po 14 dnech požití hořké čokolády se parametry stresu u dospělých vykazujících vysoké profily úzkosti staly srovnatelnými se subjekty s nízkým stresem.
Čokoláda ovlivňuje hladinu stresu tím, že podněcuje produkci serotoninu, který je uklidňujícím neurotransmiterem.


Kakao a cvičení, regenerace

Bylo zdokumentováno, že suplementace čokoládou před cvičením vede k rychlé obnově fyziologických a metabolických změn po cvičení. Hladiny glukózy v plazmě subjektů se významně zvýšily 15 minut po požití čokolády a zůstaly na středně vysokých hladinách až do 30 minut po hodině běhu ve srovnání s hladinami glukózy ve skupině s placebem.

(1) Latif R. Chocolate/cocoa and human health: a review. Neth J Med. 2013 Mar;71(2):63-8. PMID: 23462053.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Ecce Vita je dynamická společnost, která již 18 let přináší na trh řadu kvalitních potravinových doplňků nejvyšší kvality. Ve spolupráci s dr. Frejem, který byl zakladatelem společnosti a dalšími holistickými lékaři tak využíváme všechny dostupné a mnohdy tisíce let staré formulace z ajurvedské i čínské medicíny. Tyto znalosti obohacené o znalosti našich babiček a využití síly bylin aplikujeme do všech našich produktů.

V dnešní době existuje mnoho společností, které vyrábějí rostlinné přípravky, z nichž mnoho nedbá na dodržování byť i těch nejzákladnějších zásad. Např. některé z nich prodávají zvláštní soli pod jménem přírodních produktů, jiné používají konzervanty, kapsle jsou vyrobeny z levné hovězí želatiny atd.

Naše přípravky v kapslích a TULSI čaje jsou organického původu, testované firmou, mezinárodními organizacemi vydávajícími testy o nejvyšší kvalitě i v certifikované laboratoři ČR. Všechny požadavky, jež se týkají čistoty, kvality a účinnosti jsou v kompletním rozsahu splněny od sběru bylin až po výrobu přípravku.

Každá bylina se sbírá v době, kdy se nachází ve stavu plné zralosti; je testována na obsah a koncentraci svých aktivních látek. V některých přípravcích se používá větší počet bylin, pěstovaných na biofarmě. Byliny se zpracovávají celé, neboť v každé bylině se nachází mnoho účinných látek, nejedná se tedy o méně účinné extrakty, jako ve většině prodávaných přípravků. Výroba probíhá v nově vybudovaných prostorách a laboratořích. Měření v rámci kontroly jakosti jsou podnikána pod dohledem vysoce zkušených a kvalifikovaných osob, která mají rozsáhlé znalosti z oblasti analytické chemie, a za účasti odborníků z chemického ústavu.

Údaje o přípravcích-doplňcích stravy a jeho účincích byly posuzovány a schváleny Státním ústavem pro kontrolu léčiv a Státním zdravotním ústavem. Kvalita přípravku je potvrzena Hygienickou stanicí hl.m.Prahy. Přípravek byl uveden na trh v souladu s rozhodnutím ministerstva zdravotnictví.

Kvalitu přípravků podporuje rozhodnutí amerického FDA (Ústav pro kontrolu léků a potravin) o povolení k prodeji v USA, certifikát BIOKONTU o prodeji bio potravin v ČR a Evropské unii.

Vstupem na tyto stránky prohlašuji, že je mi více jak 18 let.