Domaine Laroche Chablis Premier Cru Les Fourchames Vieilles Vignes 0,75l
Kód: VI89254Detailní popis produktu
Vůně je minerální, svěží a elegantní s tóny citrusových plodů, především grapefruitů, a také máslových sušenek. Chuť je bohatá, dlouhá a elegantně vyvážená. Opět znatelná mineralita, máslové tóny a tóny bílého bobulového ovoce.Víno nese označení Vieilles Vignes. Podle francouzského vinařského zákona tak mohou být označena vína vyrobená z keřů vinné révy starších 35 let.15% vína zraje 9 měsíců v dřevěných sudech (3-4 roky staré), zbytek v nerezových tancích.
Vlastnosti vína
Typ: | Bílé víno |
---|---|
Odrůda: | Chardonnay |
Klasifikace: | Premier Cru (Francouzská klasifikace) |
Obsah alkoholu : | 12.5 % |
Objem : | 0,75 L |
Konzumace : | po 2. roce |
Archivace : | 5-15 let |
---|---|
Druh vína : | Suché |
Počet v kartonu : | 6 ks |
Složení : | obsahuje siřičitany, neobsahuje jiné alergeny (mléko, vejce) i když je láhev označena starou verzí štítku (kde se tento údaj původně uváděl) |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Víno |
---|---|
EAN: | 3292060106229 |
Vína podle barvy: | Bílá vína |
Vína podle Země: | Francouzská |
Vinařské oblasti Francie: | Chablis |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Historie vinařství Laroche začíná rokem 1850, kdy Jean-Victor Laroche vyrábí své první vlastní víno. Od té doby má tento vinařský dům sídlo v dřívějším klášteře z 9. století jménem L’ Obediencerie. Díky vynalézavosti původních mnichů je toto místo zároveň považováno za rodiště vín typu Chablis.
Michel Laroche, který reprezentuje 5. generaci, se aktivně zapojil do řízení vinařství v roce 1967. Dnes patří Laroche se svými 100 hektary vinic mezi významná vinařství se skvělou reputací. Mimo produkci běžných vín AOC vlastní také vinice v kategorii Premier Cru a Grand Cru, na kterých nechává
vznikat svoje harmonická, světově proslavená vína. Jeho vína jsou „kamenitá", stabilní, minerální s velmi dlouhým potenciálem.
Michel Laroche se i nadále se svým týmem enologů snaží o výrobu vín, která dokonale prezentují místní terroir, přičemž klade vysoký důraz na zachování
stávajících přírodních podmínek i pro další generace. Sám říká: „Naší prací je neustálá optimalizace kvality hroznů se stálým respektem k přírodě, při sklizni pak s důrazem na ideální zralost hroznů. Nespočet experimentů od procesu zpracování až po staření vín, nám umožňuje neustále zlepšovat kvalitu našich vín. Vína jsou uzavřena pod šroubovým uzávěrem, což pomáhá zachovat původní kvalitu vín."