Domaine Laroche Chablis St. Martin 0,75l
Kód: VI89252Související produkty
Detailní popis produktu
Intenzivní aroma s tóny zralého bílého ovoce a jarních květů. V chuti vyniká mineralita, svěží kyselika a tóny zralého ovoce.Ideálně doprovodí rybí pokrmy nebo plody moře.Fermentace v nerezových tancích 14 dní při teplotě 17 °C.
Vlastnosti vína
Typ: | Bílé víno |
---|---|
Odrůda: | Chardonnay |
Klasifikace: | AOC (Francouzská klasifikace) |
Obsah alkoholu : | 12 % |
Objem : | 0,75 L |
Konzumace : | po 1. roce |
Archivace : | 2-6 let |
---|---|
Druh vína : | |
Počet v kartonu : | 6 ks |
Složení : | obsahuje siřičitany, neobsahuje jiné alergeny (mléko, vejce) i když je láhev označena starou verzí štítku (kde se tento údaj původně uváděl) |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Víno |
---|---|
EAN: | 3292060010045 |
Vína podle barvy: | Bílá vína |
Vína podle Země: | Francouzská |
Vinařské oblasti Francie: | Chablis |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Historie vinařství Laroche začíná rokem 1850, kdy Jean-Victor Laroche vyrábí své první vlastní víno. Od té doby má tento vinařský dům sídlo v dřívějším klášteře z 9. století jménem L’ Obediencerie. Díky vynalézavosti původních mnichů je toto místo zároveň považováno za rodiště vín typu Chablis.
Michel Laroche, který reprezentuje 5. generaci, se aktivně zapojil do řízení vinařství v roce 1967. Dnes patří Laroche se svými 100 hektary vinic mezi významná vinařství se skvělou reputací. Mimo produkci běžných vín AOC vlastní také vinice v kategorii Premier Cru a Grand Cru, na kterých nechává
vznikat svoje harmonická, světově proslavená vína. Jeho vína jsou „kamenitá", stabilní, minerální s velmi dlouhým potenciálem.
Michel Laroche se i nadále se svým týmem enologů snaží o výrobu vín, která dokonale prezentují místní terroir, přičemž klade vysoký důraz na zachování
stávajících přírodních podmínek i pro další generace. Sám říká: „Naší prací je neustálá optimalizace kvality hroznů se stálým respektem k přírodě, při sklizni pak s důrazem na ideální zralost hroznů. Nespočet experimentů od procesu zpracování až po staření vín, nám umožňuje neustále zlepšovat kvalitu našich vín. Vína jsou uzavřena pod šroubovým uzávěrem, což pomáhá zachovat původní kvalitu vín."