Weingut Klumpp Spatburgunder Qualitatswein trocken 0,75l
Kód: VI911Související produkty
Detailní popis produktu
Ovocná vůně s tóny nakládaných višní, koření a čokolády. Pevná, strukturovaná a ovocná chuť s tóny višní, sušených švestek a tmavé čokolády.Díky výraznější tříslovině má víno dobrý potenciál ke zrání.Zraje 10 měsíců v barikových sudech – 5 až 10 let starých.
Původ vína
Země původu: | Německá vína |
---|---|
Vinařská oblast: | Baden |
Vinařství: | Weingut Klumpp |
Vlastnosti vína
Typ: | Červené víno |
---|---|
Odrůda: | Pinot Noir (Rulandské modré) |
Klasifikace: | QmP (Německá klasifikace) |
Obsah alkoholu : | 13.5 % |
Ročník : | |
Objem : | 0,75 L |
Konzumace : | po 2. roce |
Archivace : | 2-6 let |
---|---|
Druh vína : | Suché |
Počet v kartonu : | 6 ks |
Složení : | obsahuje siřičitany, neobsahuje jiné alergeny (mléko, vejce) i když je láhev označena starou verzí štítku (kde se tento údaj původně uváděl) |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Víno |
---|---|
EAN: | 8594033665890 |
Vína podle barvy: | Červená vína |
Vína podle Země: | Německo |
Vinařské oblasti Německa: | Baden Bio víno |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Historie tohoto dynamického vinařství je poměrně krátká. Všechno začalo v roce 1983. Manželé Ulrich a Marietta Klumppovi založili na předměstí Bruchsalu malé vinařství, ve kterém zhmotnili svou vášeň a nadšení pro vína. V roce 1990 postavili novou budovu svého vinařství.
Od roku 1996 se pěstování hroznů i výroba vín řídí ekologickými / biodynamickými principy. V roce 2004 přebírá zodpovědnost za výrobujejich syn Markus a v roce 2010 se k němu přidává i jeho bratr Andreas. Vášeň pro víno , přírodu a zejména pro vinnou révu charakterizuje jejich veškeré chování a myšlení. Svá vína berou jako regionální velvyslance, reprezentující symbiózu klimatu a podloží.
Ve sklepě se Markus drží zásady, že méně někdy znamená více - zkušenosti a znalosti jsou tak často důležitější než jakékoliv technické
inovace. Velmi pečlivě sleduje proces výroby, aby mohla vzniknout opravdu autentická vína. Bílá vína se vyrábí pouze v nerezových tancích. Všechna červená vína zrají v malých dubových sudech - běžná vína v použitých sudech a kratší dobu, vína z nejlepších vinic pak až 18 měsíců v nových sudech.
V současnosti svá vína pěstují na 23 hektarech vinic a vyrobí okolo 180-200 tisíc lahví ročně. Hlavními bílými odrůdami jsou Riesling, Weissburgunder, Grauburgunder a Chardonnay, červenými pak Spätburgunder, St. Laurent, Lemberger, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc a Merlot.