Tequila El Jimador Blanco 1 l 100% de Agave

 
 

Jméno El Jimador je inspirováno mužem, který s velkou hrdostí a péčí sklízí nejkvalitnější rostliny agáve. El Jimador Blanco je nezrající tequila s čistou chutí agáve.

Dostupnost 3 dny
Cena 479 Kč bez DPH
579 Kč    
Kód produktu TE506
Značka El Jimador (tequila)
Kategorie Alkoholické nápoje
 

El Jimador Blanco 1 l. Mexická tequila číslo 1 - El Jimador je dnes nejprodávanější prémiovou tequilou v Mexiku. Jméno El Jimador je inspirováno mužem, který s velkou hrdostí a péčí sklízí nejkvalitnější rostliny agáve. El Jimador Blanco je nezrající tequila s čistou chutí agáve.

 

Její výroba probíhá od roku 1994 v Casa Herraduře ve státě Jalisco a za dobu své existence byla vyznamenána celou řadou ocenění – jak novinářských, tak i profesních. V Casa Herradura, druhé nejstarší destilérce v Mexiku se tequily vyrábí již od roku 1870.

Jméno El Jimador ctí muže, který sklízí rostoucí agáve s velkou hrdostí a péčí. El Jimador je hrdý, přátelský symbol mexické identity, který svádí lidi dohromady, aby si připomínali dobré časy a vytvářeli nové vzpomínky.

El Jimador 100 % Agave Blanco

Nejčerstvější tequila určená tradicionalistům. Po destilaci tento druh vůbec nezraje, El Jimador 100 % Agave Blanco se nechává pouze uležet a díky tomu si zachovává krystalickou barvu a výraznou, ostřejší chuť i aroma čerstvé agáve. Chuť El Jimador 100 % Agave je neobyčejně hladká, po jejím prvním ochutnání pocítíte v ústech nádech citrusových plodů.

Historie:

Značka El Jimador je relativně novým hráčem na poli tequil. Poprvé spatřila světlo světa v roce 1994 v Casa Herraduře a již od roku 2000 je v Mexiku nejprodávanější. Název nápoje je poctou pro muže, který sklízí rostlinu agáve s velkou hrdostí a péčí.

Základní verzí tequily El Jimador  je El Jimador 100 % Agave Blanco. Její výroba není vůbec jednoduchá – nejprve se musí čekat 7-8 let než dozrají rostliny agáve. Pokud pracovníci laboratoře potvrdí ze vzorku rostliny agáve dostatečné množství škrobů mohou se rostliny začít sklízet. V tento okamžik hrají hlavní roli tzv.“jimadores“, muži, kteří chodí každý den na pole v horkých a parných dnech sklízet rostliny agáve. Jejich práce je velice náročná, jelikož musí denně sklidit několi tun rostlin agáve a navíc správně osekat jejich listy, tak aby vnitřní plod rostliny nezhořkl. Následně se dopraví srdce agáve rostlin, tzv. „piňas“ do palírny, kde se na kusy pokrájené povaří , desítky hodin se vaří. Během vaření se škroby obsažené v agáve přemění na cukry. Agáve se mohou vařit v tradičních hliněných pecích při cca 95 C, během kterého lze zachovat chuťové tóny agáve. Pokud se rostliny vaří při vyšších teplotách cca 120 C, což je běžné v moderních autoklávech, tak dochází k rozvaření a ztrátě agáve aroma.  Povařené agáve se následně rozdrtí, vylisovaná šťáva se pak nechá přirozeným způsobem zkvasit.  Proces přirozeného kvašení není v tomto  odvětví příliš častý. Většinou se nakupují kvasinky vypěstované v laboratořích a dodávají se do vylisované agáve šťavy. Casa Herradura, kde se destiluje El Jimador, je zasazena do přírodního prostředí, je obklopena zelení a proto ve vzduchu žijí kvasinky zcela přirozeně. Kvasinky pojídají cukry  a přeměňují je na alkohol, čímž agáve šťáva postupně získává svůj podíl alkoholu.. Následuje dvojitá destilace, jejímž výsledkem je průzračně čistá El Jimador Blanco. Díky tomu, že je takto čerstvá, zachovává si krystalickou barvu a výraznou, ostřejší chuť i aroma čerstvé agáve. Tento unikátní chuťový profil je docílen postupným a pomalým vařením rostlin agáve v hliněných pecích a přirozeným procesem kvašení. Kvalitní tequila blanco je základem pro výrobu dalších kvalitních variant. Z nekvalitní tequill blanco nikdy nevyrobíte kvalitní Reposado.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
TT Avatar autora | 19.4.2020
Velice vydařená a vyvážená chuť i za pokojové teploty ????
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více zde