Syrob Růžový květ - sirup z lístků růže 0,5l Kitl

Kód: SI648
141 Kč 126 Kč bez DPH 282 Kč / 1 l
Skladem

Vynikající osvěžující sirup vyrobený za použití celosvětově unikátní české technologie přírodní konzervace pomocí silic z růžových lístků. Bez konzervantů. Krásně voní a díky jedinečnému složení je dosaženo plné a intenzivní chuti. Kitl Syrob Růžový květ je vhodný k přípravě domácích osvěžujících limonád a k ochucení alkoholických i nealkoholických nápojů a koktejlů.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vynikající osvěžující sirup vyrobený za použití celosvětově unikátní české technologie přírodní konzervace pomocí silic z růžových lístků. Bez konzervantů. Krásně voní a díky jedinečnému složení je dosaženo plné a intenzivní chuti. Kitl Syrob Růžový květ je vhodný k přípravě domácích osvěžujících limonád a k ochucení alkoholických i nealkoholických nápojů a koktejlů.

Květiny a speciálně růže dokáží potěšit snad každou ženu. Jsou nazývány královnami květin. Ale věděli jste že existuje růže, kterou můžete i pít?

Při výrobě růžového sirupu Kitl byla použita nová technologie konzervace tzv. Pavelace, vyvinutá českými vědci z Výzkumného ústavu rostlinné výroby Praha pod vedením doc. Ing. R. Pavely, Ph.D., držitelem České hlavy.

 

Růžový květ

Růže mají historii starou jako lidstvo samo. Jsou královnami květin. Podle antických bájí první růže vyrostly z krve bohyně Afrodity, když oplakávala umírajícího Adónise. Růže bývala symbolem pomíjivosti života i války, objevila se na erbech šlechticů, kteří ji s oblibou pěstovali. Dnes je růže především květem lásky, půvabu, mládí, radosti či ženskosti. Darování růží znamená v květomluvě vyznání lásky či přátelství. Červená růže značí lásku a vášeň, bílá je symbolem nevinnosti a věrnosti, růžová romantické něžné lásky. Růže se už v dávném orientu se těšila oblibě pro své silice, tzv. éterické oleje. Okvětní plátky růží jsou jedlé a od nepaměti se používají v kuchyni, kosmetice i lidovém léčitelství. 

 

Dávkování: Pro přípravu domácích limonád řeďte nejlépe s kvalitní vodou v poměru 1:10.

Složení: cukr, zázvorová šťáva* (Zingiber officinale L.), hroznový koncentrát, extrakt z květu růže stolisté (Rosa centifolia L. 1%), regulátor kyselosti: kyselina citronová, koncentrát mrkve a ibišku, silice z květů růže damašské (Rosa damascena Mill.).

*z ekologického zemědělství

Skladujte v suchu a temnu. Rostlinné výtažky mohou sedimentovat, případný zákal nebo pěna nejsou na závadu a podtrhují přírodní charakter produktu. Před upotřebením protřepejte. Po otevření uchovejte v chladu a spotřebujte do 14 dní. Baleno v ochranné atmosféře.

Výživové údaje ve 100 ml: energetická hodnota 1497 kJ / 356 kcal; tuky < 0,5 g - z toho nasycené mastné kyseliny < 0,1 g, sacharidy 88 g - z toho cukry 88 g, bílkoviny < 0,5 g, sůl < 0,01 g.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Historie firmy Kitl se začala psát v roce 2005. Tehdy se nápad pomalu začal rodit v hlavě tvůrce myšlenky Jana Vokurky. Tehdy třicátník byl úspěšným Brand manažerem ve velké společnosti, ale ač měl našlápnuto k výborné kariéře, cítil, že to není ono. Stále přemýšlel o podnikání. Věděl, že když to nevyzkouší teď, neudělá to už nikdy.

V témže roce jel spolu se svou přítelkyní, dnes již manželkou, do Indonésie. Už tam hledal nápady, inspiraci. Obcházel tržiště, stánky, uličky a hledal. Inspirace se ale stále neobjevovala. Byla to nakonec jeho partnerka, která mu vnukla myšlenku vyrábět nápoje z bylinek a navíc podle regionálních receptur. Nejprve nápad zavrhl, ale postupně o něj začal více uvažovat a už po cestě z Indonésie věděl, kam se jeho podnikatelská dráha bude ubírat.

K první vyrobené dobrotě v lahvi však trvala ještě dva a půl roku dlouhá cesta. Nejprve si našel Jan Vokurka ke svému podnikání parťáky. S nápadem vyrazil za svými bývalými šéfy ze společnosti Soare sekt, Jindřichem Sobotou a Romanem Žďárským. S plánem a svou vizí je seznámil a především je jeho nápad zaujal. Právě totiž hledali, kam se dál v podnikání vrhnout, a tak přišel návrh Jana Vokurky ve správný okamžik. Protože měli všichni tři zkušenosti především s víny, rozhodli se pro výrobu bylinného vína s uklidňujícími účinky. Jenže, jak udělat, aby nebylo jen takové obyčejné? Tu se opět osvědčil nápad Vokurkovi partnerky, atak začala fáze procházení různých receptů, diskuze a teprve pak padlo rozhodnutí. Medicinální nápoje, to je to pravé!

Poctivě a ručně

První byl Kitl Šláftruňk . Hned první víkend se na jedné farmě prodalo sto lahví. Dobré znamení!
Zpočátku se vyrábělo ve skromných podmínkách, v jedné místnosti v centru Jablonce nad Nisou, kde pracovala jedna brigádnice. Postupně se rozrůstal provoz i počet produktů. Sortiment dnes kromě červeného a bílého Šláftruňku tvoří, povzbuzující Životabudič bez alkoholu, Meducínka medicinální sirup, Šumavské bylinné , Kitl Medovina a Zámečnická mast. Paletu nápojů doplňují Syroby – zázvorový, bezový, mátový, grepový, višňový a malinový . Vyráběné jsou z BIO surovin, zázvor se přiváží z Indonézie a černý bez si firma dokonce pěstuje ve vlastním sadu.

Chceme být efektivní a tak nám při výrobě pomáhá řada strojů. Přesto stále sázíme na ruční výrobu. Rukama našich zaměstnanců projde každý náš výrobek. Ručně vázané jsou třeba látkové čtverečky na uzávěrech lahví se Životabudičem. Velký důraz klademe i na obaly. Snažíme se, aby byly pěkné a poučné a každý majitel výrobku se i něco zajímavého dozvěděl. Osobní péče vtiskává našim výrobků jedineční charakter.

Vstupem na tyto stránky prohlašuji, že je mi více jak 18 let.