Syrob Pomeranč - pomerančový sirup 0,5l Kitl

Kód: SI643
126 Kč 113 Kč bez DPH 252 Kč / 1 l
Skladem

Pomerančový sirup Kitl je vhodný k přípravě domácích osvěžujících limonád a k ochucení teplých i studených nápojů a koktejlů. Na výrobu 100 ml sirupu bylo použito 108 ml ovocné šťávy a dužniny.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Naprostá většina citrusů, které se na světě sklidí, jsou pomeranče. Nejde ale o původně divoké ovoce, nýbrž výsledek křížení mandarinky a pomela. Jako první zmínili pomeranč staří Číňané ve 4. století. O jeho rozšíření do Evropy se zasloužili Maurové, kteří jej přivezli na území Španělska. V 10. století se za pomoci složitých zavlažovacích systémů začal pomeranč pěstovat ve velkém. Rozmachu se dočkal spolu s rozšířením zámořských plaveb. Námořníci trpící nedostatkem vitamínů jej brali na palubu a zasloužili se tak o jeho rychlé rozšíření i na americký kontinent. Evropští šlechtici budovali při svých sídlech oranžerie jako výraz přepychu. Nejznámější je Oranžerie Ludvíka XIV. ve Versailles.

Dávkování: Pro přípravu domácích limonád řeďte nejlépe s kvalitní vodou v poměru 1:10, pro přípravu horkých nápojů v poměru 1:8.

Složení: cukr, pomerančový koncentrát (Citrus x sinensis, 14 %), pomerančová dužnina (Citrus x sinensis, 6 %), regulátor kyselosti: kyselina citrónová, vitamín C, konzervant: sorban draselný, přírodní pomerančové aroma.

Skladujte v chladu a temnu. Ovocné výtažky mohou sedimentovat, případný zákal nebo pěna nejsou na závadu a podtrhují přírodní charakter produktu. Před upotřebením protřepejte. Po otevření uchovejte v chladu a spotřebujte do 30 dní. Baleno v ochranné atmosféře.

Pomerančový sirup Kitl obsahuje ve 100 ml: energetická hodnota 1433 kJ/341 kcal, tuky < 0,1 g, z toho nasycené mastné kyseliny < 0,1 g, sacharidy 82 g, z toho cukry 82 g, bílkoviny < 1 g, sůl < 0,1 g, vitamín C (kyselina L-askorbová) 40 mg (50%*).

*referenční hodnota příjmu  

 

Recepty z Kitl Syrob Pomeranč

Domácí oranžáda

Zalijte led Pomerančovým Syrobem a vychlazenou sodovkou, ozdobte plátky pomeranče.

Horký pomeranč

Pomerančový Syrob s hřebíčkem a plátkem pomeranče přelijte horkou vodou.

Orange passion

Smíchejte led  s vodkou a Pomerančovým Syrobem. Přidejte dužninu z plodu mučenky a zalijte vychlazenou sodovkou.

Sex on the beach

4 cl Pomerančového Syrobu Kitl, 4 cl vodky, 2 cl broskvové vodky, 4 cl brusinkového džusu nalijte do ledové tříště, přidejte 1 dcl sodovky a dobře promíchejte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Historie firmy Kitl se začala psát v roce 2005. Tehdy se nápad pomalu začal rodit v hlavě tvůrce myšlenky Jana Vokurky. Tehdy třicátník byl úspěšným Brand manažerem ve velké společnosti, ale ač měl našlápnuto k výborné kariéře, cítil, že to není ono. Stále přemýšlel o podnikání. Věděl, že když to nevyzkouší teď, neudělá to už nikdy.

V témže roce jel spolu se svou přítelkyní, dnes již manželkou, do Indonésie. Už tam hledal nápady, inspiraci. Obcházel tržiště, stánky, uličky a hledal. Inspirace se ale stále neobjevovala. Byla to nakonec jeho partnerka, která mu vnukla myšlenku vyrábět nápoje z bylinek a navíc podle regionálních receptur. Nejprve nápad zavrhl, ale postupně o něj začal více uvažovat a už po cestě z Indonésie věděl, kam se jeho podnikatelská dráha bude ubírat.

K první vyrobené dobrotě v lahvi však trvala ještě dva a půl roku dlouhá cesta. Nejprve si našel Jan Vokurka ke svému podnikání parťáky. S nápadem vyrazil za svými bývalými šéfy ze společnosti Soare sekt, Jindřichem Sobotou a Romanem Žďárským. S plánem a svou vizí je seznámil a především je jeho nápad zaujal. Právě totiž hledali, kam se dál v podnikání vrhnout, a tak přišel návrh Jana Vokurky ve správný okamžik. Protože měli všichni tři zkušenosti především s víny, rozhodli se pro výrobu bylinného vína s uklidňujícími účinky. Jenže, jak udělat, aby nebylo jen takové obyčejné? Tu se opět osvědčil nápad Vokurkovi partnerky, atak začala fáze procházení různých receptů, diskuze a teprve pak padlo rozhodnutí. Medicinální nápoje, to je to pravé!

Poctivě a ručně

První byl Kitl Šláftruňk . Hned první víkend se na jedné farmě prodalo sto lahví. Dobré znamení!
Zpočátku se vyrábělo ve skromných podmínkách, v jedné místnosti v centru Jablonce nad Nisou, kde pracovala jedna brigádnice. Postupně se rozrůstal provoz i počet produktů. Sortiment dnes kromě červeného a bílého Šláftruňku tvoří, povzbuzující Životabudič bez alkoholu, Meducínka medicinální sirup, Šumavské bylinné , Kitl Medovina a Zámečnická mast. Paletu nápojů doplňují Syroby – zázvorový, bezový, mátový, grepový, višňový a malinový . Vyráběné jsou z BIO surovin, zázvor se přiváží z Indonézie a černý bez si firma dokonce pěstuje ve vlastním sadu.

Chceme být efektivní a tak nám při výrobě pomáhá řada strojů. Přesto stále sázíme na ruční výrobu. Rukama našich zaměstnanců projde každý náš výrobek. Ručně vázané jsou třeba látkové čtverečky na uzávěrech lahví se Životabudičem. Velký důraz klademe i na obaly. Snažíme se, aby byly pěkné a poučné a každý majitel výrobku se i něco zajímavého dozvěděl. Osobní péče vtiskává našim výrobků jedineční charakter.

Vstupem na tyto stránky prohlašuji, že je mi více jak 18 let.